Política 01/12/2019

Les dues llistes de Canillo exposen els punts forts del programa

Objectiu Comú se centrarà en el Palau de Gel, mentre que Democràtes + Independents aposta per fer de la parròquia un "atractiu turístic"

Marc R. Fort
3 min
Cartells de les dues candidatures a Canillo. / M. R. F.

CanilloAquest diumenge s'ha celebrat el primer acte electoral de la campanya per les eleccions comunals que tindran lloc el pròxim 15 de desembre. A Canillo, l'enganxada de cartells per part de les dues candidatures s'ha dut a terme a la plaça del comú. Allà, Francesc Camp, cap de llista de Demòcrates + Independents, i Albert Torres, cap de llista d'Objectiu Comú, han aprofitat per presentar els punts que faran "una millor parròquia per a Andorra".

Camp ha llançat un missatge clar a la població canillenca en el primer dia de campanya electoral, i és que "comencem amb molta il·lusió i volem agafar el relleu dels dos mandats de Demòcrates per tal de continuar la bona feina que s'ha fet fins ara". Camp ha explicat que "el creixement se centrarà, sobretot, pel que fa a les polítiques de sostenibilitat".

Uns dels punts clau del programa electoral del partit que encapçala Camp recau en el que ell considera "un dels pilars fonamentals de la parròquia de Canillo", referint-se en aquest cas al turisme. En aquest sentit, el cap de llista ha recalcat que "Canillo s'ha de convertir en un referent turístic a Andorra, i hem de fer que el turista que vingui al país consideri la parròquia canillenca com una de les primeres destinacions". Per aconseguir-ho, Camp ha proposat fer un circuit temàtic que faci tota la volta a Canillo, per tal que els visitants puguin conèixer els indrets més destacats, com és el cas del mirador del Roc del Quer o els ponts tibetans.

Llista d'Objectiu Comú. / OC

Un altre dels punts forts de la llista que encapçala Camp gira al voltant de les polítiques envers l'habitatge. En aquest aspecte, el candidat ha assegurat que gran part dels habitatges actuals de Canillo són de tipus turístic. "Hem de buscar mesures perquè part d'aquests habitatges es converteixin en residencials", ha recalcat el cap de llista. També s'ha referit al sector agrícola i a la seva importància per l'equilibri de Canillo; així, ha anunciat tenir sobre la taula diferents propostes perquè aquest sector segueixi tenint pes a la parròquia. A més, en aquest primer acte Camp ha volgut recordar els joves emprenedors, assegurant que, per a ells "també tenim punts importants a destacar".

El Palau de Gel, la prioritat d'Objectiu Comú

Pel que fa al candidat de l'oposició, Torres ha anunciat que una de les seves prioritats principals serà "seure, negociar i renovar ja el contracte per la continuïtat del Palau de Gel". El candidat d'Objectiu Comú ha destacat que "no es pot començar la casa per la teulada", i ha assegurat que "no es pot pensar en el futur del Palau de Gel sense haver posat en ordre abans tots els papers".

Llista Demòcrates + Independents. / M. R. F.

Torres i tot el seu equip, han coincidit en tenir "moltes ganes, il·lusió i un gran esperit de lluita per tal de millorar la parròquia". Per aconseguir aquest propòsit, el cap de llista té pensades diverses polítiques de proximitat amb el ciutadà: "Farem del comú una casa per al ciutadà", ha assegurat. A banda, ha recalcat que ofereixen als canillencs "una opció política que mai han tingut i un programa ple de projectes molt ambiciosos, però realistes".

Pel que fa a la problemàtica de l'habitatge, Torres ha reconegut que existeix un problema amb els pisos turístics. En aquest sentit, la solució recau, en primer lloc, a conèixer quina és la realitat al conflicte, per tot seguit "analitzar i identificar les necessitats de la societat".

stats