Política 26/03/2019

Demòcrates vol que els pisos buits dels bancs es destinin a lloguer social

Martisella planteja que l’administració central es coordini amb els comuns

Ara Andorra
2 min
Martisella amb els companys de la llista d'Encamp. / DEMÒCRATES

EncampLa candidata demòcrata per Encamp, Maria Martisella, ha explicat que entre les diverses mesures que DA vol portar a terme en matèria d’habitatge en destaca un acord amb l’Associació de Bancs que haurà de fer possible que els pisos buits que siguin propietat de les entitats financeres es destinin a lloguer social.

Martisella ha manifestat que “signarem un conveni amb l’Associació de Bancs perquè posin a disposició del Govern els pisos buits de què disposen per tal de destinar-los a lloguer social. És una mesura més que es complementarà amb altres accions com la creació d’un fons immobiliari per construir i rehabilitar edificis o la implementació d’incentius fiscals per posar al mercat més habitatge de lloguer”.

Martisella ha recordat que l’accés a l’habitatge és i serà una prioritat en l’acció política de Demòcrates. En aquest sentit, ha afegit que l’administració central es coordinarà amb els comuns, que són competents en el planejament urbanístic, per tal d’establir i desenvolupar una estratègia conjunta de país que afavoreixi la construcció de nous habitatges destinats al lloguer.

D'altra banda, el número u de la llista parroquial a Sant Julià de Lòria, Carles Álvarez, ha explicat que Demòcrates completarà la quarta fase de la desviació de Sant Julià de Lòria i la rotonda a prop del Punt de Trobada abans d’acabar l’any. Álvarez ha dit que el vial comptarà amb els accessos al pont de Fontaneda i el pont a l’alçada del carrer Isidre Valls, on s’hi instal·larà una rotonda. Álvarez ha afirmat que el projecte, que ja es troba en obres, permetrà aconseguir una "solució viària que no aïlla Sant Julià i, a més, dona fluïdesa al trànsit".

Els candidats de la llista territorial de Sant Julià de Lòria de DA, Carles Álvarez i Vicky Grau amb el candidat a cap de Govern de la formació, Xavier Espot i la número tres Núria Rossell. / DA

Álvarez ha recordat que es preveu cobrir el tram de l’antic càmping Huguet per condicionar un aparcament i que els vehicles circularan amb doble carril per anar en direcció sud, mentre que els vehicles que vulguin anar en sentit nord ho faran a través d’un doble carril per l’avinguda Francesc Cairat. El número u a la llista parroquial demòcrata ha destacat que la desviació és "prioritària per Andorra i per Sant Julià". Álvarez ha comparegut acompanyat pel cap de llista nacional, Xavier Espot; la número 3, Núria Rossell; i la número dos de la llista parroquial, Vicky Grau.

stats