Política 07/05/2019

Demòcrates presenta la candidatura d'Espot a cap de Govern

El PS oficialitza la proposta de López al debat d’investidura

Ara Andorra
2 min
La reunió del grup parlamentari demòcrata. / DEMÒCRATES

Andorra la VellaEl grup parlamentari demòcrata s’ha reunit per primera vegada en aquesta legislatura, després que dijous passat es constituís el Consell General, i ha avalat formalment la candidatura de Xavier Espot a cap de Govern. La candidatura ha estat presentada a la Sindicatura a través del Registre de la Secretaria General, tal com preveu el Reglament.

D’altra banda, els consellers generals demòcrates han aprovat els termes amb els quals es constitueixen com a grup parlamentari, així com el reglament intern de funcionament. Els Demòcrates han acordat cedir la consellera general i subsíndica Meritxell Palmitjavila per tal que Ciutadans Compromesos puguin formar grup parlamentari propi.

També els consellers generals del PS han oficialitzat aquest dimarts la presentació de la candidatura de Pere López de cara al debat d’investidura que s’ha de celebrar la setmana vinent. Durant la sessió, el cap de llista de la formació a les passades eleccions generals del 7 d’abril desgranarà les propostes de govern i presentarà una alternativa a Demòcrates per Andorra (DA) "que doni resposta a la voluntat de canvi expressada a les urnes pels ciutadans", segons el comunicat del PS.

Tal com es va avançar fa dies, el PS presentarà una candidatura alternativa a la de DA. En concret, els set consellers generals socialdemòcrates –Rosa Gili, Quim Miró, Roger Padreny, Jordi Font, Judith Salazar, Susanna Vela i Pere López– han signat la proposta d’aquest darrer com a aspirant a cap de Govern. Així, López defensarà el seu programa en la sessió d’investidura prevista per al 14 de maig.

En els dies vinents, López i la resta de consellers generals del PS continuaran amb les reunions amb la resta de forces polítiques amb representació parlamentària de cara a buscar possibles acords i suports al debat.

Paral·lelament, els set consellers generals han fet la sol·licitud formal per constituir-se com a grup parlamentari socialdemòcrata. Amb set parlamentaris, serà el segon més gran de la nova cambra legislativa.

stats