Política 15/03/2019

Demòcrates posa en comú el programa electoral amb els candidats i l’executiva

El text s’acabarà de tancar aquest cap de setmana

Ara Andorra
2 min
El candidat Xavier Espot, aquest divendres. / DA

Andorra la VellaDemòcrates ha presentat aquest divendres l’esborrany del programa electoral als candidats i a l’executiva del partit per articular un document "conjunt" abans de l’inici de la campanya per als comicis. El cap de llista de Demòcrates, Xavier Espot, ha explicat que el text, que s’acabarà de tancar aquest cap de setmana, situa les institucions de país com a "vector transversal" que ha de servir per defensar la resta d’eixos programàtics basats en "la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental".

Espot ha explicat que les mesures del programa, que s’han debatut amb la resta d’integrants de les llistes i membres de l’executiva, "es convertiran en un contracte si els ciutadans ens revaliden la seva confiança". En un acte a la seu del partit, Espot ha destacat la importància que el programa es pugui elaborar de forma "consensuada i compartida" i ha recordat que aquest va ser un dels compromisos que va adoptar quan va ser escollit candidat. D’aquesta manera, Espot ha explicat que l’objectiu és que tothom se senti "còmode" i que tothom pugui defensar el programa abans d’inciar la campanya electoral.

El candidat a cap de Govern dels Demòcrates ha recordat que el partit va organitzar dues jornades de taules de treball per tal que els militants i els simpatitzants poguessin donar forma al programa, i al mateix temps ha destacat que el text també compta amb les aportacions dels diferents sectors del país i de ciutadans. El cap de llista dels Demòcrates ha relatat que en l’àmbit social estan previstes mesures "molt concretes" pel que fa a l’habitatge atesa la "urgència social" que hi ha actualment. En aquest sentit, Xavier Espot ha explicat que hi ha propostes "noves" i "imaginatives" i que seguirà tirant endavant les decisions preses fins ara. A més, ha explicat que l’objectiu és implementar les mesures "des del primer dia que puguem governar" i ha insistit que un dels plantejaments és incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer "perquè entenem que és per aquesta via que es moderaran els preus i que aquesta urgència deixarà de ser urgència social".

stats