Política 22/05/2019

Demòcrates es queda amb quatre presidències de les comissions legislatives

El PS estarà al capdavant de dues, mentre que L'A i tercervia en presidiran una

M. Pérez
2 min
La subsíndica general, Merixell Palmitjavila. / M. P.

Andorra la VellaLa subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, ha comparegut aquest dimecres davant els mitjans de comunicació per informar dels principals acords que s'han pres aquesta tarda a la junta de presidents dels diferents grups parlamentaris. L'ordre del dia estava centrat en la distribució de les presidències de les comissions legislatives, les quals estaran conformades per quatre representants de Demòcrates (DA), dos del Partit Socialdemòcrata (PS), un de Liberals d'Andorra (L'A) i un altre de terceravia+Unió Laurediana+Independents. D'aquesta manera, DA presidirà la comissió legislativa d'Afers Socials i Igualtat; Política Exterior; Justícia, Interior i Afers Institucionals, i Finances i Pressupost. Pel que fa al PS, ocuparà la presidència de Sanitat i Economia, i Indústria, Comerç i Turisme, mentre que L'A presidirà Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports, i terceravia ocuparà la presidència de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient.

D'altra banda, tal com ha indicat Palmitjavila, també s'han repartit les delegacions internacionals, tot i que encara "hi ha aspectes per acabar de confirmar". En aquest sentit, DA ocuparà la presidència de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (APCE); la titularitat de l'Assemblea Parlamentària de l'Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE) recaurà sobre DA i L'A; i l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF), estarà presidida pel PS i terceravia. Quant a la Unió Interparlamentària (UIP), els representants de la delegació seran els membres de la Sindicatura amb el suport d'algun membre de les comissions de cada un dels grups parlamentaris. També s'ha aprovat que l'Assemblea Parlamentària de la Mediterrànea estigui integrada per dos membres de la Sindicatura que representaran el Consell General.

Un altre dels punts destacats per Palmitjavila ha estat l'anunci de les primeres sessions ordinàries del Consell General. Així, cal destacar que la primera sessió tindrà lloc el 4 de juny a les 16 hores, dia en què se celebrarà el jurament dels consellers generals i l'aprovació de les comissions. A més, s'ha acordat la celebració de dos consells de preguntes, que tindran lloc els pròxims 20 de juny i 11 de juliol.

Per últim, a causa del nomenament ministerial de Jordi Gallardo, Ferran Costa ocuparà la presidència del grup parlamentari liberal i, per tant, abandonarà el seu lloc com a secretari de la Sindicatura deixant aquesta plaça a la candidata de d'Acord a la llista territorial d'Andorra la Vella, Sílvia Ferrer.

stats