Política 30/03/2019

Demòcrates posa sobre la taula la rebaixa de persones a l'atur

La formació es compromet a desenvolupar la Llei d’Ocupació per aplicar mesures proactives per a treballadors i empreses

Ara Andorra
3 min
Codina i Cano passegen pels carrers d'Ordino. / DEMÒCRATES

OrdinoDemòcrates desenvoluparà la Llei d’Ocupació que entre altres mesures preveu modernitzar el sistema públic d’ocupació, impulsar programes específics per a col·lectius determinats, donar suport als empresaris i millorar la intermediació entre l’oferta i la demanda. La número 2 de la candidatura parroquial d’Acció Comunal d’Ordino (ACO)+Demòcrates, Sandra Codina, ha afirmat que el text que s’ha aprovat aquesta legislatura ‘defensa un posicionament proactiu en matèria d’ocupació’.

Codina, que ha estat acompanyada de la suplent número 1 a la candidatura parroquial, Berna Coma, ha explicat que "una Andorra on les persones compten és un país que sap posar el desenvolupament laboral dels ciutadans al centre de les polítiques públiques" i ha manifestat que el partit creu que unes polítiques actives d’ocupació són "cabdals per assolir una societat equilibrada i econòmicament sostenible".

En un comunicat, Demòcrates explica que la número 2 de la llista parroquial d’Ordino ha recordat que en els últims anys, Demòcrates ha creat sis programes d’ajuts a l’ocupació i que el Servei d’Ocupació ha passat de tenir 1.095 persones inscrites el novembre de l’any 2012 a 399 persones el novembre del 2018. El mateix novembre del 2012, el nombre d’assalariats era de 34.281 mentre que al novembre del 2018 era de 38.126.

Codina també ha afegit que Demòcrates seguirà apostant per la formació i que mantindrà un catàleg de formacions "adaptat a les necessitats del mercat laboral i a les potencialitats dels treballadors en recerca de feina". A més, ha recalcat que es reforçaran "els mecanismes d’acompanyament per als col·lectius especialment sensibles", com per exemple els joves i les persones de més de 45 anys.

Rotonda al Punt de Trobada

El cap de llista de Demòcrates+Independents a la parròquia de Sant Julià de Lòria, Carles Álvarez, ha afirmat que la rotonda a prop del Punt de Trobada serà "una realitat" aquest any. Álvarez ha explicat que l’obra, que està prevista als pressupostos del 2019 i que estarà situada a trenta metres del centre comercial, és un "compromís del Govern". El candidat ha afirmat que el punt rodó, que se situarà entre el Punt de Trobada i Borda Sabater, "afavorirà els treballadors" del centre comercial, "els clients i altres superfícies comercials i millorarà la seguretat del trànsit". En aquest sentit, ha destacat que "els cotxes reduiran la velocitat" en un tram que ja compta amb un radar.

Igualtat

D'altra banda, les candidates de la formació taronja a Canillo han explicat mesures concretes en el marc de la igualtat efectiva entre homes i dones, completant d'aquesta manera el que ja havia explicat el candidat a cap de Govern, Xavier Espot. Així, tal com informen des de la formació a través d'un comunicat, en matèria econòmica, es prioritzaran mesures destinades a combatre la bretxa salarial així com la millora de l’ocupabilitat a través de polítiques actives d’ocupació amb perspectiva de gènere. A nivell social, han destacat el desplegament de mesures per a la conciliació familiar al sector serveis i la continuïtat de les polítiques per prevenir i eradicar la violència de gènere, com ara les polítiques de reeducació per als homes que hagin comès fets constitutius de violència de gènere.

Pel que fa a l'educació i la formació han plantejat novetats com la creació de noves formacions professionals que millorin les capacitats i competències d’aquelles persones amb perfils laborals precaris i també la promoció de més diversitat professional i fomentant la presència de dones en carreres de perfil tècnic.

Videomapatge

Pel que fa als candidats d'UP+DA a Encamp, han posat sobre la taula la proposta d'ampliar els videomapatges a punts com les Bons, vist l’èxit que han obtingut les recreacions virtuals que s’han fet a l’església de Santa Coloma. El cap de la llista, Jordi Torres, ha recordat durant la presentació d’aquesta proposta del programa electoral que el 'mapping' "permetria tornar a gaudir de la bellesa dels frescos que es conserven al MNAC" i ha insistit en el fet que Sant Romà esdevingui un referent del turisme cultural de la parròquia.

stats