Política 13/05/2019

Demòcrates considera "equitatiu" el repartiment de ministeris

La formació taronja defensa que s'ha de ponderar segons el nombre i el pes de cada cartera

Joan Ramon Baiges
1 min
Xavier Espot i Jordi Gallardo es donen la mà durant la sessió constitutiva del Consell General aquest dijous. / M. F.

Andorra la VellaDemòcrates no comparteix en absolut les opinions d'algunes veus discordants que consideren que s'ha cedit excessivament amb els quatre ministeris que s'han quedat els liberals. Fonts de DA apunten que en cap cas s'ha estat "generós", i defensen que quatre ministeris per assegurar l'estabilitat de la legislatura "no és un preu car", tenint en compte que seguint criteris de proporcionalitat a L'A li pertocaria tres ministeris i escaig i, per tant, la xifra actual no es pot considerar exagerada perquè s'ha acabat el període de majories absolutes i "ara ha de dominar la cultura del pacte".

Les mateixes fonts han fet referència a coalicions que s'han fet a Alemanya o Catalunya on el repartiment molts cops no s'ha fet tenint en compte únicament criteris de proporcionalitat, sinó també la importància que té el suport de l'altra formació.

Aquestes fonts han qualificat l'acord d'equitatiu i han apuntat que no es pot ponderar només per la presència al Consell General, sinó que s'ha de tenir en compte "el pes que té cada ministeri", i han afegit que els quatre vots d'L'A són necessaris per tenir la majoria absoluta a la cambra parlamentària.

En un comunicat, Liberals indica que l’acord "ha estat possible gràcies a l’àmplia coincidència dels programes electorals de Liberals, Demòcrates i Ciutadans Compromesos. La base del govern de coalició serà la de garantir la governabilitat durant els quatres anys de legislatura".

stats