Política 24/01/2019

Descarrega té pressa amb la Llei de la Funció Pública

L'executiu vol aplicar els reglaments el més aviat possible per avançar feina al futur govern

T. Navarro
2 min
La ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, aquest dijous. / E. J. M. (ANA)

Andorra la VellaLa ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, torna a convocar els sindicats a la reunió d'aquest divendres per tractar el desplegament reglamentari de la Llei de la Funció Pública, aprovada al Consell General la setmana passada. La ministra ha rebut la negativa a assistir a la reunió per part de la majoria de sindicats, però l'executiu reitera la voluntat de comptar amb ells perquè puguin aportar el seu punt de vista.

En aquesta línia, el SEP ha acordat aquest dijous per unanimitat declinar la invitació a la reunió, ja que "després de gairebé un any d'haver aprovat el projecte de Llei de la Funció Pública, no hem rebut cap calendari de treball ni cap esborrany de cap reglament per desplegar la llei en el marc dels sis mesos previstos per fer-ho", ha confirmat el sindicat a través d'un comunicat. Tot i això, han assegurat que estan disposats "a seure per treballar sobre qualsevol proposta de document que rebem amb antelació, cosa que fins ara no ha passat". Per últim, han emplaçat al Govern a "fer-nos arribar qualsevol proposta concreta de calendari i documents de treball".

Amb la convocatòria, el Govern vol començar amb la posada a punt el més aviat possible, tot i les eleccions del pròxim 7 d'abril, de manera que s'avanci en els reglaments que cal aprovar en la primera fase. Així, es garanteix que el Govern següent els pugui finalitzar i aprovar tan aviat com es pugui i que no passi com al 2000, quan la Llei de Funció pública no es va desplegar correctament. Tal com van demanar els sindicats, els reglaments s'han d'aprovar en els sis mesos posteriors a l'aprovació de la llei.

Per poder dur a terme els treballs l'executiu ja ha contractat una empresa externa, que ajudarà en el redactat dels reglaments, junt amb el grup format per secretaris d'Estat i directors de l'administració.

Ampliada la venda de forfets extraescolars

D’altra banda, el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i Ski Andorra han ampliat fins al 15 de febrer el període de venda de forfets de temporada extraescolars, universitaris i d’acompanyants, i no el 20 de febrer com s’havia estipulat a principi de temporada. Les dues parts han pres l’acord a causa del volum important de sol·licituds que s’han rebut arrel de les darreres nevades.

stats