Política 09/04/2019

L'A no descarta cap escenari si serveix per assegurar la "governabilitat"

"Tot està sobre la taula", assegura Costa, i "tot és possible"

Clara Garnica
2 min
L'A no descarta cap de les opcions si serveixen per assegurar la "governabilitat" del país

Andorra la VellaLiberals d'Andorra se suma a la llista dels que tenen la "clau de la governabilitat del país", en paraules del número 2 de la candidatura nacional, Ferran Costa. L'escrutini de vots del 7A ha deixat un escenari postelectoral de possibles pactes en què la majora de partits que tenen representació parlamentària poden acabar sent determinants per formar govern. A l'espera que comencin les reunions a diferents bandes per acostar o acabar de tancar postures, L'A no descarta cap escenari possible. "No hi ha cap postura determinada" a hores d'ara pel partit, ha assegurat Costa, ni tampoc cap via descartada. "Tot és possible" i "tot està sobre la taula", ha afegit. Per sobre de tot, Liberals té clar que "no bloquejarem mai la governabilitat del país".

És a dir, ni davant la pregunta de sumar-se a DA, de no sumar-se, d'unir-se a d'altres formacions, d'abstenir-se a la votació d'un cap de Govern demòcrata o de fer acords puntuals més que un de general Costa ha posat un 'no' per resposta. Però tampoc un sí. Volen "estabilitat" i les primeres decisions es prendran aquest mateix dimarts a la nit durant l'executiva del partit. "Totes les vies tenen pros i contres" i s'han d'analitzar tenint en compte els beneficis o perjudicis que poden suposar per a la formació, ha exposat el liberal.

Pel que fa a les valoracions dels resultats de les eleccions d'aquest 7A, ara ja més pausades, Costa ha assegurat que el partit està content pel fet d'haver augmentat la representació parlamentària (de tres a quatre escons), per seguir sent la tercera força política del país i pel fet que el consens amb el Partit Socialdemòcrata, sota la fórmula de d'Acord, "s'ha entès molt bé" per un gran nombre de ciutadans. Tot i que "se'ns havia criticat", ha volgut recordar.

Quant a una possible continuïtat de d'Acord, el liberal ha defensat que sempre s'ha dit que era un pacte electoral i no postelectoral. En d'altres paraules, seguirà la bona entesa però cadascú per separat i ja es veurà si en un futur es reprenen aquestes relacions. Cal recordar que en poc més de mig any torna el circ electoral, en aquest cas amb uns comicis comunals.

stats