Política 10/12/2019

Desperta Laurèdia impulsarà accions per incentivar el reciclatge

Tercervia parla de millorar l'accessibilitat dels vehicles i els vianants al centre de la parròquia, mentre que Units pel Canvi veu necessari un canvi en la ubicació de la sala de vetlles

Ara Andorra
3 min
La número dos de la llista de Desperta Laurèdia, Maria Àngels Aché. / DESPERTA LAURÈDIA

Sant Julià de LòriaLa número dos de la llista de Desperta Laurèdia, Maria Àngels Aché, creu que és important "incentivar la ciutadania a impulsar el reciclatge". Per aquest motiu, "volem fer una campanya de sensibilització, tant pel que fa als horaris de recollida de brossa com l'estudi d'altres models de reciclatge" diferents dels existents en l'actualitat a Andorra. La candidata ha posat en relleu que hi ha zones de la parròquia, especialment "on hi ha molts edificis, comerços i establiments de restauració", on s'acumula més la brossa, un fet que se suma "al mal estat dels contenidors".

D'altra banda, també ha assenyalat que seria convenient la creació de més espais adreçats a les necessitats dels animals de companyia, ja que la parròquia tan sols disposa d'un pipicà al costat del Prat Gran i, per tant, "s'haurien de posar dos o tres més en altres llocs de la parròquia". La candidata ha acabat la seva intervenció posant de manifest que un altre aspecte a millorar a Sant Julià és l'enllumenat d'alguns carrers, "que ajudarien a evitar les actuacions incíviques".

Solucions d'accessibilitat per a vehicles i vianants

La candidatura de Terceravia + Unió Laurediana + Independents de Sant Julià de Lòria té com a objectiu millorar l'accessibilitat rodada i també pels vianants a la parròquia. El candidat de la formació, Josep Majoral, ha declarat aquest dimarts que "és clau que la gent tingui un accés fàcil a l'interior de la parròquia". El cap de llista lauredià ha remarcat, a més, que la millora de l'accessibilitat "és primordial per a la bona qualitat de vida dels lauredians".

Majoral ha agafat el compromís de treballar un projecte al llarg de quatre anys on tant l'accessibilitat rodada com el pas dels vianants sigui un dels pilars de la candidatura. Pel que fa als ciutadans, el candidat a cònsol major ha explicat que "cal millorar els accessos per a les persones amb discapacitat, fer els passos adaptats i els semàfors per a invidents". En definitiva, "treballar per millorar les mancances que actualment hi ha", ha afegit.

Per finalitzar, Majoral ha comentat que ja ha tingut l'ocasió de reunir-se amb l'associació de persones amb discapacitat i, després de la trobada, ha agafat el compromís de treballar per millorar les mancances de Sant Julià.

Reubicació de la sala de vetlles

La candidatura d'Units pel Canvi proposa canviar la ubicació de la sala de vetlles. "No volem eliminar el tanatori, que ens ha costat molt d'aconseguir", ha volgut deixar clar la candidata número onze de la llista, Cristina Pericas, qui també ha advocat per "trobar-li una millor localització amb millor accessibilitat". Des de la candidatura encapçalada per Joan Travesset defensen que l'actual indret "és de difícil accés", especialment per a la gent gran, ja que s'hi arriba a través del carrer Doctor Palau, que és empedrat i fa pujada. A més, els vehicles tampoc hi poden accedir i tampoc hi ha una zona d'aparcament propera.

Per contra, el Callís de l'Isla i l'edifici que en l'actualitat alberga la sala de vetlles és "una bona ubicació per als joves". "Creiem que els joves, que són el futur de la parròquia, han de tenir un espai on desenvolupar-se i un espai on els escoltem", ha manifestat Pericas, i aquest podria ser un bon espai, ja que disposa tant de zona exterior –ben delimitada i sense vehicles– com de l'interior. Pericas ha exposat també que "creiem que hi hauria d'haver un dinamitzador de carrer, amb un pla ben establert, perquè els pugui guiar i dinamitzar en les diferents activitats".

stats