Política 04/11/2015

Un grup d'independents+DA+SDP amb el suport del PS s'uneixen com a alternativa a UL

La plataforma 'Laurèdia en Comú', encapçalada per l'excònsol Josep Vila, serà l'alternativa a l'opció d'Unió Laurediana, que ha renovat l'equip i ha triat com a candidat a cònsol major l'exconseller general i gendre d'Albert Pintat, Joan Albert Farré

Ana
3 min
Joan Albert Farré i Montse Gil / J.D.

Sant Julià de LòriaFinalment hi ha hagut consens 'in extremis' i un grup d'independents amb la participació de DA i SDP i el suport d'alguns membres del PS de Sant Julià han aconseguit tancar una llista amb el nom 'Laurèdia en Comú' que serà l'única adversària de la d'Unió Laurediana a les eleccions comunals de Sant Julià de Lòria. La plataforma alternativa anirà encapçalada per l'excònsol de la parròquia a finals dels 90, Josep Miquel Vila Bastida, i Julià Call Reig, com a números 1 i 2, respectivament. Unió Laurediana, per la seva banda, ha proposat finalment com a candidats a cònsol major i menor Joan Albert Farré i Rossend Duró. Maria Servat, com a número 3 de la llista d'Unió Laurediana, i Eva París, seran les dues úniques candidates que repetiran de la corporació en mandat actualment.

La plataforma de diferents sensibilitats per fer front Unió Laurediana a Sant Julià de Lòria s'ha tancat -signatures incloses- aquest mateix dimecres a les 11.17 hores, exactament, com ha explicat el número 4 de la llista, Joan Vidal, després d'haver-se estat gestant des de les passades eleccions comunals, fa quatre anys, i més intensament aquests darrers dies. L'acord ha sigut tan d'última hora que DA va donar suport a la candidatura la matinada d'aquest dimarts a aquest dimecres i el PS no ha inclòs candidats perquè ja s'havia fet la validació de les llistes per part del comitè directiu nacional, tot i que membres de la plataforma ho van intentar en una conversa telefònica amb el líder socialdemòcrata, Pere López, fins a altes hores de la nit.

No obstant això, aquest dimecres al matí els presentadors Patrick Frases i Artur Homs han lliurat una llista amb l'excònsol Josep Vila com a candidat a cònsol major i Julià Call com a candidat a cònsol menor. Els segueixen, per ordre, Joan Visa, Joan Vidal -l'exSegle XXI que representa ara DA-, el conseller d'SDP Josep Roig, Joan Gómez, Meritxell Teruel, Pedro Praxedes, Francesca Barbero, Josep Lluís Donsión, Francesc Navarro i Agustí Boldú. La llista compta amb el suport de membres del PS parroquial a través de les seves candidatures.

El candidat a cònsol major de 'Laurèdia en Comú', Josep Vila, ha declinat fer declaracions aquest dimecres perquè, segons ha assegurat Joan Vidal, la llista s'ha tancat 'in extremis' i encara havia d'informar a familiars, amics i coneguts de la seva candidatura. No obstant això Vidal s'ha mostrat satisfet per haver aconseguit tancar la candidatura i proposar un canvi. Ara bé, Vidal també ha insistit que "no anem en contra de ningú, anem a fer les coses que s'han de fer". El número 4 de 'Laurèdia en Comú' ha reconegut que els noms de Ladislau Baró, Rossend Areny i Bruno Bartolomé es van estar considerant fins a l'últim moment, tot i que o no van aconseguir el consens necessari o van ser vetats per alguna de les parts. A última hora s'ha aconseguit tancar una candidatura dominada per noms independents que Vidal considera "la millor candidatura que podíem fer".

Joan Albert Farré i Rossend Duró, per la seva banda, seran els candidats a cònsol major i cònsol menor, respectivament d'Unió Laurediana. El partit ha apostat per una renovació, amb només dos noms de la corporació actual en la llista, el de la consellera de Cultura, Maria Servat -en el tercer lloc-, i el de la consellera de Social, Eva París. Segons Farré, la llista és el resultat del consens al qual ha arribat la comissió del partit i l'equip comunal, una "composició molt digna, amb gent preparada per tirar endavant el projecte", com Pere Obiols, Anna Marfany o Lluís Betriu.

Farré ha insistit que "no hi ha canvi, la candidatura és de continuïtat, el partit ha volgut donar continuïtat al projecte i per això hi ha dues persones de l'equip que presentem". La candidatura, que s'ha tancat també a última hora, compta amb el vistiplau de la cònsol major de la parròquia, Montse Gil, qui a més ha insistit aquest dimecres que "la meva posició era força clara per deixar el Comú i ja havia decidit que jo vull tornar al meu lloc de treball", al ministeri de Salut.

Gil ha donat el seu "màxim suport" a la candidatura i ha reiterat que la comissió de candidatures havia decidit que calien "veure altres cares" i que era "sa per tots que tinguéssim altres persones del partit". En ser preguntada per la decisió poc habitual de no optar repetir mandat, la cònsol major, ha insistit que ha estat una decisió personal i "ferma" de marxar i que per això va posar a disposició del partit el seu càrrec.

Les llistes han estat validades per part del Comú en una ràpida sessió extraordinària després de constatar que complien tots els requisits quant a candidats i superaven "en escreix", ha dit Gil, les signatures necessàries per a la presentació.

stats