Política 15/05/2019

Els sindicats, indignats amb la "darrera maniobra" del Govern en funcions

Critiquen retallades en salaris baixos i alguns increments en nòmines elevades

Ara Andorra
2 min
La ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració en funcions, Eva Descarrega. / M. F.

Andorra la VellaMentre que el Govern s'ha afanyat aquest dimecres a desmentir les informacions aparegudes referents a les sospites dels sindicats sobre la reclassificació laboral i el corresponent augment de salari a les ministres en funcions d'Afers Exteriors Maria Ubach, de Funció Pública Eva Descarrega, i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Sílvia Calvó, actualment amb excedència de les seves places a l'administració, els sindicats de l'administració han signat conjuntament un comunicat en el qual acusen el Govern de fer una reclassificació que treu diners als salaris més baixos i incrementa algunes nòmines altes, el que anomenen fer "el Robin Hood a l'inversa".

El Sipaag, SEP, CFPA, SFD i l'USdA signen un comunicat en què dubten molt de les afirmacions de l'executiu sortint, i insinuen que s'ha "arreglat la situació d'alguns alts càrrecs que tornen a ocupar els seus antics llocs de treball". Els sindicats es refereixen a una actuació "arbitrària, deplorable i desproveïda de tota ètica". En aquest sentit, critiquen les explicacions que aquest matí els hi ha donat la ministra Eva Descarrega, que consideren "insatisfactòria" sobre la Llei del servei d'acció exterior i en la carrera diplomàtica, perquè consideren que alguns dels punts només es poden aplicar quan entrin en vigor els reglaments.

Els sindicats es queixen que s'han retallat alguns salaris de les noves contractacions descomptant l'IPC del 2011 i el 2012, de manera que des del mes d'abril alguns treballadors cobren menys, "i afecta precisament els que tenen sous més baixos", una situació que està en procés judicial. Els sindicats, indignats, assenyalen que ja s'ha aplicat la retallada i que ara, "en contraparida, ens trobem amb una requalificació salarial per a alguns ministeris i departaments decidits a dit. És un insult a la intel·ligència en tota regla".

stats