Política 23/01/2019

Divisió entre els sindicats davant la proposta de reunió de Descarrega

El Sipaag i el sindicat de duaners han rebutjat l'oferta mentre que l'ABA i l'A-118 hi assistiran

M. Pérez
2 min
La titular de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega. / M. M.

Andorra la VellaEl Sipaag ha fet arribar als mitjans aquest dimecres una còpia de la carta adreçada a la ministra de la Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, per refusar la seva assistència a la convocatòria plantejada per aquest divendres per tal d'analitzar els reglaments que cal elaborar gràcies a la recent aprovació de la llei de la Funció Pública. El sindicat s'hi ha oposat des del començament i han assegurat que ara, tot just acabada d'aprovar amb el vot en contra de tots els grups de l'oposició i poques setmanes abans de les eleccions generals, "no escau iniciar les converses pel desplegament reglamentari". Per tant, "preferim esperar a tenir el resultat de les eleccions i veure si la llei es pot derogar o revisar", han argumentat.

A aquesta idea també s'hi ha sumat el sindicat de duaners, que també prefereix esperar al resultat de les eleccions i, aleshores, "sí que tindrem temps per treballar perquè això no es fa de pressa i corrents", ha confirmat Jean-Paul Cuberes, i ha posat en relleu que "ara ja no ens ve de dos mesos". El Sindicat dels Funcionaris de la Policia també ha refusat la proposta de Descarrega. Per la seva banda, el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, ja va comentar en la manifestació del 16 de gener que en aquesta reunió "no cal que ens tornin a explicar la llei de la Funció Pública, ja l'entenem, però no la volem, els que no ho entenen són ells".

Per contra, el president de l'ABA, Joan Torra, ha confirmat l'assistència a la imminent reunió. En declaracions a l'ARA Andorra, Torra ha manifestat que "ha estat una proposta de reunió per tenir un primer contacte per tal de desenvolupar els reglaments". A més, no creu que les pròximes eleccions afectin el desenvolupament d'aquesta trobada però servirà "perquè puguem dir la nostra". Més endavant, per tant, "veurem si aquestes reunions es plantegen com una negociació o no", ja que, en la seva opinió, "la modificació de la llei no varia molt de l'actual". Per tant, Torra ha deixat la porta oberta a mantenir reunions amb el Govern i poder així "prendre decisions".

En la mateixa línia han estat les paraules de Miquel Àngel Adran, membre del sindicat de bombers A-118 que, amb els membres de la junta, s'ha decidit confirmar l'assistència. Tot i això, "vist que quasi ningú hi va" poden canviar la seva idea i fer-se enrere. El que està clar és que "si hi assistim, deixarem constància que les coses a corre-cuita no surten bé" i transmetran el seu descontentament pel que fa a l'aprovació de la llei, ja que "entenem que les nostres reivindicacions no han estat escoltades després de diverses taules de treball", ha dit, i ha argumentat que "anirem a escoltar" i, a partir dels plantejaments exposats, "explicarem les nostres idees".

stats