Política 15/12/2019

Dolsa i Mortés optimistes, Tudó i Balsa prudents

Els quatre candidats a cònsol major han votat durant aquest diumenge el matí en un comú en el qual no s'han vist grans cues d'electors

A. S.
3 min
Una ciutadana exerceix el seu dret a vot. / A.S.

OrdinoJornada tranquil·la però amb molta participació a la parròquia d'Ordino, que entre les 11.15 i les 12.30 hores ha viscut els moments amb més afluència d'electors generant algunes, tot i ser curtes, cues a l'entrada del comú. Durant aquests instants de més moviment ha estat quan ha votat l'actual cònsol major de la parròquia i candidat a la reelecció per En Comú per Ordino, Josep Àngel Mortés, que ho ha fet alguns minuts abans de les 11.30 hores, i també el cap de llista per Terceravia+Independents Ordino, Jordi Balsa, que ha realitzat el seu dret a vot al voltant de les 12 hores. Han estat més matiners els altres dos candidats, Sanda Tudó, de MovemOrdino ha votat a les 11 hores, i el primer a fer-ho ha estat Enric Dolsa de X'Ordino, que a les 10.30 ja havia votat.

Ja a primera hora la participació era molt elevada a causa dels 465 vots que han arribat de Batllia que representen al voltant del 26% d'electors, la parròquia amb més percentatge de vot per aquesta via. Dolsa ha anomenat aquesta alta participació com l'"efecte Cucut" (sobrenom del candidat). "Cada vegada que em presento a la parròquia d'Ordino sempre es passa del 80% de participació", ha indicat el candidat de X'Ordino, qui ha matisat que és degut al fet que la "gent que m'estima molt va a votar i els qui no m'estimen també hi van". En aquesta línia, l'excònsol major de la parròquia s'ha mostrat molt optimista de cara als resultats de la nit perquè ha explicat que si s'agafa la gent que ha votat a la Batllia com a referència per a fer un sondatge, els permet esperar bons resultats.

Enric Dolsa, candidat X'Ordino, en l'instant de votar. / A.S.

Concretament, a Ordino estan cridades a les urnes 1.790 persones, i a les 14 hores ho han fet un total de 949, el que representa un 53,01% del total. Fa quatre anys, i també en aquesta hora, la participació era molt similar, i ho havien fet el 53,35% del total.

Per altra banda, Tudó, que ha estat la segona candidata a votar, ha estat més prudent sobre el que pugui passar pel fet d'haver-hi quatre llistes. "Només apel·lo al vot lliure i que la gent expressi el que creu que necessita la parròquia", ha declarat la cap de llista de MovemOrdino, qui ha volgut remarcar, després de certs atacs durant aquests quinze dies, que han fet "una campanya neta i molt treballada i que ara només toca que el poble decideixi".

Sandra Tudó ha votat acompanyada del seu fill. / A.S.

Amb tot, Josep Àngel Mortés, després de votar, ha valorat molt positivament la feina d'En Comú per Ordino durant la campanya i s'ha mostrat "molt esperançat perquè Ordino continuï amb un futur com el que hem marcat aquests quatre anys". En aquesta línia, ha assegurat que els resultats de la nit indicaran èxit per la seva candidatura, ja que segons ha explicat les darreres sensacions que ha tingut durant aquests últims dies són de què han anat creixent d'una forma important.

Josep Àngel Mortés mentre diposita el vot a l'urna. / A.S.

Finalment, Jordi Balsa que ha estat el darrer candidat a passar pel comú ha volgut remarcar que amb quatre candidatures, el vot estarà molt dividit i els resultats estaran molt oberts. Quant als objectius de Terceravia+Independents Ordino ha indicat que el principal, que era concórrer a les eleccions amb "un programa potent amb propostes assolibles i coherents", ja està complert. Pel que fa als electors, Balsa ha manifestat que vol que la jornada es culmini amb "una àmplia participació de tots els veïns d'Ordino" i que, a partir d'aquí, la gent exerceixi el seu vot amb responsabilitat com es mereix l'ocasió.

Jordi Balsa vota al comú d'Ordino. / A.S.

Tot haver-hi més del 50% de participació en l'hora de dinar, la gran major part del matí la gent ha arribat al comú a exercir el seu vot a comptagotes i no s'han produït la imatge de llargues cues a l'entrada del col·legi electoral.

stats