Política 01/02/2023

Eleccions el 2 d'abril

El cap de Govern dissoldrà el Consell General la setmana vinent

ARA Andorra
1 min
La foto de família durant la darrera sessió de la legislatura al Consell General.

Andorra la VellaLes eleccions tindran lloc el diumenge 2 d'abril. El calendari ha quedat així marcat perquè Xavier Espot, segons van explicar ahir fonts properes a Govern, no dissoldrà fins a la setmana vinent. Tot i que el Consell General va aprovar ahir el pressupost i normalment es dissol immediatament després d'aquesta aprovació, Espot té una trobada que el fa posposar la fi de la legislatura.

El Cap de Govern viatja dijous a Barcelona en visita oficial on es trobarà amb les autoritats catalanes. Si ja hagués dissolt avui, faria el viatge en funcions. No vol fer aquesta trobada en funcions perquè li resta credibilitat a l'hora de negociar amb les autoritats catalanes els temes bilaterals.

La previsió és que un cop s'acabi la legislatura la setmana vinent, comenci el comptatge dels dies. Cap a mitjan febrer, segons aquestes fonts, tocarà tenir tancades les llistes. El 2 d'abril era la data més coherent perquè el dia 9 és setmana santa i si haguessin estat el 26 de març una setmana de campanya electoral hauria coincidit amb la competició de la Copa del Món d'Esquí.

stats