Política 18/09/2019

Les eleccions comunals seran el 15 de desembre

La campanya electoral se celebrarà entre el dia 1 i 13 del mateix mes i les formacions tindran fins al 28 d'octubre per presentar les candidatures

M. P. / T. N.
2 min
Vots en una urna a Ordino / M.G.

Andorra la VellaLes eleccions comunals se celebraran el 15 de desembre. Així ho ha transmès aquest dimecres el cap de Govern, Xavier Espot, a la resta de membres de l'executiu durant la reunió del consell de ministres. D'aquesta manera, tal com ha confirmat el ministre portaveu, Eric Jover, el decret corresponent de convocatòria d'eleccions serà el 21 d'octubre i, la data de presentació de candidatures de les diferents formacions tindrà el 28 d'octubre com a data límit.

Així, la campanya electoral començarà el diumenge 1 de desembre a les 12 hores i s'estendrà fins al dia 13 a la mitjanit, moment en què es donarà per finalitzada. L'endemà es durà a terme la jornada de reflexió. Jover ha confirmat que s'ha triat aquesta data després que Espot s'hagi posat en contacte amb les diferents corporacions i hagin acordat que aquest dia "semblava el més oportú". A banda, el vot judicial s'iniciarà el dilluns 2 de desembre a les 9 hores. Els horaris per fer aquest vot serà de les 9 a les 19 hores. Els dissabtes, inclosa la jornada de reflexió, es podrà votar des de les 9 fins a les 13 hores.

D'altra banda, per votar per correu, caldrà formalitzar la sol·licitud corresponent abans del 28 d'octubre a les 12 hores. Pròximament, tant el Govern com els comuns iniciaran una campanya informativa amb els passos a seguir per exercir aquesta modalitat de vot.

Cal recordar que la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ja va confirmar que es tornarà a presentar a la capital, així com també ho farà el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés. Per contra, no podran tornar a concórrer a les comunals els actuals cònsols d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, el de la Massana, David Baró, el de Canillo, Josep Mandicó, i el d'Encamp, Jordi Torres, a l'haver estat ja en el càrrec durant dues legislatures.

stats