Política 10/11/2019

Les eleccions espanyoles mobilitzen més electors que a l'abril

En total s'han rebut més de 3.500 vots, el que representa un augment del 7,3%

M. P.
2 min
Una persona votant. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaEl consolat espanyol ha rebut un total de 3.548 vots per a les eleccions del 10N, dels quals 1.050 han estat rebuts per correu i els 2.498 restants han estat dipositats a l'urna. Així ho ha confirmat aquest diumenge el cònsol general d'Espanya a Andorra, Antoni Prats, després que aquest migdia hagi finalitzat el termini perquè els residents espanyols poguessin exercir el seu dret a vot. Aquesta xifra representa un augment de 242 vots (7,3%) respecte al total registrat en les darreres eleccions espanyoles del 28 d'abril, on es va rebre un total de 3.306 paperetes.

Pel que fa al termini ordinari de votació, és a dir, des de dimecres fins divendres, el consolat va rebre fins a 2.634 vots, sent el primer dia de votació el que va comptar amb una major afluència de públic. Cal recordar que el mateix divendres la Junta Electoral Central va decidir allargar el termini de votació durant el cap de setmana fins aquest diumenge a les 14.30 hores, un fet que ha provocat la votació de 914 persones més.

Tot i que la xifra de paperetes registrades durant el termini ampliat ha estat més baixa respecte el termini ordinari, Prats ha manifestat que "sempre és positiu ampliar" els dies de votació, ja que dóna la possibilitat a moltes persones de poder exercir el seu dret si per causes laborals no els hi ha sigut possible fer-ho entre setmana.

Amb el recompte finalitzat, els passos a seguir són els mateixos que es van fer durant el mes d'abril. El consolat distribuirà i empaquetarà per províncies les paperetes rebudes per enviar-les al ministeri d'Afers Exteriors de Madrid. La capital espanyola és qui centralitza tots els vots rebuts per part de tots els consolats d'Espanya d'arreu del món per enviar-los, posteriorment, a cada delegació provincial. Així doncs, el recompte dels vots emesos per les ambaixades tindrà lloc aquest dimecres.

stats