Política 16/12/2019

Un 59,72% dels electors de Canillo donen la victòria a Demòcrates + Independents

Objectiu Comú entra al comú amb dos consellers, Francesc Camp i Dolors Cabot

Marc R. Fort
2 min
Resultat de les eleccions comunals 2019 a Canillo.

CanilloLa parròquia de Canillo, un cop acabades les eleccions comunals i amb el 100% dels vots escrutats, ha decidit mantenir la confiança cap a la formació encapçalada per Francesc Camp, de Demòcrates + Independents, amb un total de 424 vots, que representen un 59,72% del total d'electors i atorga vuit consellers dins del comú, essent Marc Casal el número dos, seguit de Miquel Casal i Begoña Rubio, entre altres.

D'altra banda, Albert Torres, de l'oposició per Objectiu Comú, ha aconseguit 286 vots, és a dir, un 40,28% dels vots dipositats i dos consellers a la casa comuna, el mateix Torres i Dolors Cabot. Del total d'electors, que en aquest cas eren 1.051, s'han comptabilitzat 744 vots, dels quals 710 han estat vàlids, mentre que 28 han estat en blanc i 6 nuls. Pel que fa a la participació al tancament de les urnes, ha estat del 70,78%, un 8,6% més respecte a les anteriors eleccions comunals del 2015.

A la dreta, Francesc Camp.

Camp ha valorat molt positivament el seu resultat, ha recordat que des de feia vuit anys Demòcrates no tenia cap rival en els comicis, assegurant que aquesta victòria s'ha degut a una "feina molt ben feta i treballada al llarg de tota la campanya electoral". Per Camp ha quedat demostrat que els electors "confien amb nosaltres i els hi agraden totes les propostes que han sortit reflectides en el programa electoral". Propostes que, segons Camp, "donaran continuïtat a projectes que ja han estat encetats".

Torres, tot i no haver resultat ser el candidat preferit per entrar com a cònsol major de Canillo, s'ha mostrat satisfet amb els resultats, que "tot i millorables", els ha considerat "bons". Torres ha recalcat que ara "Canillo tindrà opció a una oposició de dos consellers de comú", i ha afegit sentir-se molt content pel fet que "la parròquia canillenca ha valorat un partit nou que ara estarà dins del comú per tal de representar a totes aquelles persones que se sentin identificades amb tot allò que la nostra formació política representa".

Albert Torres, d'Objectiu Comú. / OBJECTIU COMÚ

D'altra banda, Torres ha explicat que ja s'esperava un resultat com aquest, ja que "era molt guanyar davant d'una formació que fa tants anys que és dins del comú, i que vulguem o no, tenia la confiança dipositada en més electors"; en aquest sentit, ha assegurat que Demòcrates + Independents "jugava amb avantatge". Davant aquestes afirmacions, Camp s'ha excusat dient que "és cert que nosaltres portem més temps dins del comú, i potser tenim més coneixença del funcionament del comú", així i tot "en el moment que arriben les eleccions, tots juguem al joc amb les mateixes condicions", ha puntualitzat.

stats