Política 14/05/2018

Enderroc dels edificis per al nou aparcament vertical de l'Escalé abans de final de mandat

La cònsol major, Trini Marín, es compromet a redactar el projecte, però la construcció de l'equipament l'haurà de fer el pròxim consolat

Ana
3 min
Sessió de Consell d'Infants d'Escaldes-Engordany. / M. T. (ANA)

Escaldes-EngordanyUna vintena d'alumnes d'entre 10 i 12 anys de les diferents escoles de la parròquia d'Escaldes-Engordany han participat aquest dilluns a la sessió de Consell d'Infants, on com cada any, han pogut fer propostes per millorar diferents aspectes o equipaments de la parròquia. Els nens i nenes han demanat sobretot millores en els parcs infantils, sobretot pel que fa als jocs per als més petits, i també una zona de gimnàstica per a la gent gran i una nova pista poliesportiva. La cònsol major, Trini Marín, i la consellera de Joventut, Laura Lavado, han explicat que s'ha obert un concurs públic per dur a terme diverses millores en els parcs, substituint diverses casetes malmeses i incloent una zona amb màquines de gimnàstica adaptades a la gent gran i la possibilitat de fer un circuit de bicicletes per als més petits. Tot i això, Marín ha reconegut que la intenció és invertir el mínim de diners en els parcs, tenint en compte que els terrenys no són comunals i que estan a l'espera de la renovació dels lloguers amb els seus propietaris.

La corporació també s'ha compromès a demanar a la UEFA la instal·lació, de nou, d'un camp de futbol 7 a la parròquia com el que hi havia fa anys, tenint en compte que el del Prat del Roure ha de donar servei a les escoles i als clubs. També es millorarà l'enllumenat de l'avinguda Fiter i Rossell aprofitant que l'any que ve es remodelarà tot el carrer. Finalment, el comú estudiarà la possibilitat de disposar d'un terreny on els gossos puguin passejar i jugar deslligats, tal com han demanat els infants.

Els alumnes de l'escola espanyola també han demanat a la corporació la construcció d'un aparcament vertical que pugui disposar d'un parc a la part superior. En aquest punt, Trini Marín ha recordat que està en marxa un projecte per construir un aparcament de 600 places a la zona de l'Escalé, però ha reconegut que haurà de ser el pròxim consolat qui culmini el projecte. Marín ha recordat que actualment s'estan fent els tràmits administratius amb els propietaris, i s'ha compromès a redactar el projecte i a enderrocar l'edifici de l'antiga escola bressol i el de les Bodegues Pirenaiques, que han de ser retirats per poder construir el nou equipament, abans de finalitzar el mandat. La cònsol ha recordat que l'equipament és molt necessari per aquest punt de la parròquia, i que tindrà una doble entrada tant per la carretera de l'Obac com pel carrer de l'Obac.

Maqueta de la ubicació del futur aparcament de l'Obac / E-E

Els infants han valorat molt positivament la seva participació al Consell d'Infants. Martín Cañada, del col·legi Sagrada Família, considera aquesta iniciativa els permet aportar moltes idees de temes que els afecten en primera persona, mentre que Antonella Laise, de l'escola espanyola María Moliner, creu que és una alternativa al fet que no puguin votar perquè no són majors d'edat, ja que les propostes que fan poden convertir-se en realitat.

El Consell d'Infants ha comptat com és habitual amb la presència de la directora d'Unicef, Marta Alberch i, com a novetat, també amb el raonador del ciutadà, Marc Vila, que ha vingut a explicar als infants la seva tasca de defensa dels seus drets i a recordar-los que a partir de 12 anys poden acudir a ell si no tenen una persona a prop de confiança en cas que pateixin una situació familiar difícil.

stats