Política 31/01/2019

L'enquesta política que ningú ha encarregat

Cutadans d'Andorra són preguntats per la intenció de vot i sobre la valoració de la gestió del Govern

Joan Ramon Baiges
1 min
Un home vota durant les eleccions del 2015. / ARXIU ANA

Andorra la VellaDes de fa dies diversos ciutadans d'Andorra (independentment de si són o no electors) estan rebent trucades de diferents números de telèfon espanyol relacionades amb una enquesta o enquestes sobre intenció de vot. En tots els casos les preguntes estan relacionades amb la tendència política dels enquestats. Segons ha pogut saber aquest rotatiu, un dels número correspon a la demarcació de Madrid mentre que un altre (mòbil) provenia d'una empresa de Las Palmas, segons va confessar l'enquestadora, que simplement va detallar que era per a un partit de centre-esquerra, un matís que no s'ha de tenir molt en compte donada la confidencialitat d'aquests treballs d'investigació.

L'ARA ha preguntat a les principals formacions polítiques del país si han encarregat alguna enquesta i en tots els casos la resposta ha estat negativa.

Les preguntes són les habituals: Qui va votar a les darrereres legislatives? A qui votarà a l'abril? Què pensa de la gestió del Govern? Valoració dels líders polítics, avortament, acord d'associació...

A les xarxes aquesta enquesta comença a ser tema de conversa, especialment perquè les preguntes es fan en castellà i quan l'enquestat pregunta si pot parlar en català, la demanda sembla que no és acceptada amb cortesia.

Una de les persones enquestades des de Madrid ha assenyalat que li van fer valorar tres líders polítics (Xavier Espot, Jordi Gallardo i Pere López) i van deixar de banda Josep Roig (SDP). Eusebi Nomen encara no havia anunciat la seva candidatura Andorra Sobirana. En canvi, des de Las Palmas es preguntava per molts líders polítics, inclòs Nomen.

stats