Política 11/01/2019

Equidistància a les files del PS

Rios manifesta que han rebut la informació aportada per L'A de la reunió amb SDP i que ara toca fer una valoració detallada d'aquest primer "sondeig"

Joan Ramon Baiges
2 min
Cèlia Vendrell, David Rios i Rosa Gili en roda de premsa / M.T.

Andorra la VellaL'executiva del PS ha parlat aquest divendres del contacte mantingut amb SDP perquè s'incorpori a la coalició amb els liberals. La trobada que van celebrar dijous membres de Progressistes i d'L'A ha aixecat tota mena d'especulacions encara que l'opinió majoritària és que la proposta arriba tard, que no hi ha temps material per fer els canvis que caldrien i, sobretot, tampoc hi ha un excessiu entusiasme d'un sector d'L'A, al PS i encara menys dins les files d'SDP.

A hores d'ara les possibilitats que fructifiqui una mena de tripartit preelectoral són escasses. El membre de l'executiva socialdemòcrata, David Rios, ha admès que una hipotètica resposta afirmativa d'SDP plantejaria dificultats en un partit com el PS, "molt estructurat, on s'han de pronunciar els diferents òrgans interns i que requereix un llarg procés". El polític encampadà –el seu nom sona a la parroquial d'Encamp– ha recordat que per arribar a segellar l'aliança amb els liberals van fer falta sis mesos de negociacions.

Tanmateix a hores d'ara no hi ha res a tancar, ja que tant L'A com PS qualifiquen la reunió amb Jaume Bartumeu i Víctor Naudi d'una primera conversa per sondejar si seria possible la participació dels progressistes. Des de la coalició són conscients que els vots d'SDP poden ser claus en alguna circumscripció per tenir una llista guanyadora. Rios s'ha mostrat molt prudent: "Ara iniciem una etapa de negociació per decidir, i particularment des del PS entrem en una fase per analitzar amb detall la reunió de dijous, de la qual vam estar informats prèviament".

Rios ha descartat que la figura de Bartumeu pugui ser un obstacle: "Ell no intervé a les territorials, no hi ha problema en aquest sentit", ha remarcat.

La iniciativa té escasses possibilitats de prosperar, ja que algunes llistes estan molt avançades. A Ordino difícilment hi haurà candidatura conjunta. Rios ha reconegut que hi havia una data límit per donar resposta que s'ha "ultrapassat per part del comitè local liberal".

stats