Política 25/06/2018

El comú escaldenc ja té una proposta d'edifici de vint plantes al Clot d'Emprivat

Trini Marin: "D'aqui uns anys veurem la parròquia transformada però sempre amb bé de la ciuadania"

Ana
2 min
Els consellers d'Escaldes-Engordany durant el consell de comú d'aquest dilluns.

Escaldes-EngordanyDesprés de l'informe favorable elaborat pel Govern, el consell de comú ha aprovat la revisió del Pla d'Ordenació i Urbanisme de la Parròquia d'Escaldes-Engordany (POUPEE). El projecte, que va rebre una cinquantena d'al·legacions resoltes, s'ha aprovat amb els vots de DA i Liberals i amb l'abstenció de PS+Independents.

Durant la reunió el conseller liberal Marc Magallón ha intervingut per elogiar un projecte que "no tothom acaba d'entendre, però urbanísticament és el que cal". Per la seva part, la consellera de PS+Independents Cèlia Vendrell també ha votat a favor, lamentant "no ser prou valenta perquè la zona del Clot d'emprivat es quedi com està ara sense edificacions i que en un futur la ciutadania ho agraeixi".

L'aprovació definitiva del POUPEE implica l'aixecament de la suspensió temporal d'atorgament de noves llicències d'obres majors de parcel·lació, d'urbanitzacions noves i edificacions d'obres de nova planta i la consolidació d'aquelles llicències que existents d'aquells sectors en què la planificació comporta qualsevol modificació del règim urbanístic anterior.

En aquesta línia, el comú ja anunciat que ha rebut diverses propostes de torres que s'adeqüin al nou POPUEE. Segons el cònsol menor algunes de les propostes es duran a terme "de manera imminent" i que, tot i no voler dir quins són els projectes, ja ha anunciat que el primer projecte que s'engegui no serà un casino. Les torres tindran un disseny airejat a la base, que permetrà que els ciutadans puguin fer-hi ús, i les plantes estaran construïdes de forma esgraonada. "Són els mateixos metres quadrats que es poden construir ara, però distribuïts de forma diferent", ha explicat el cònsol.

El consell de comú també ha aprovat la proposta d'una Ordinació de crèdit plurianual per procedir a la licitació de les obres de construcció de les Sales de Vetlla comunals per al futur Tanatori Nacional. Les quatre sales que haurà de construir el consistori tindran un cost total de 820.000 euros.

stats