Política 10/05/2023

Escalé considera la situació de l'avortament al Principat una gran vergonya internacional

El líder de Concòrdia també ha proposat limitar la inversió estrangera en el seu discurs d'investidura

ARA Andorra
1 min
Un moment de la intervenció del candidat a cap de Govern, Cerni Escalé.

Andorra la VellaEl candidat a cap de Govern en la sessió d'investidura per Concòrdia, Cerni Escalé, ha fet al·lusió sense pèls a la llengua al tema de l'avortament al Principat en la seva intervenció, tal com recull RTVA.

Escalé considera que no és únicament una qüestió de drets socials, sinó també de dignitat i imatge internacional del país. Li preocupa que és l'única cosa que sap molta gent de fora sobre el país quan és preguntada, la del país més conservador d'Europa en aquest respecte. Ho ha titllat de "gran vergonya internacional". Creuen que la dona ha de poder decidir i defensen que "el primer pas a dur a terme de forma àgil és procedir a la despenalització de la pràctica, examinant posteriorment la legalització". I conclouen que "el coprincipat no ha de ser un límit sinó un orgull" i que s'ha de poder compatibilitzar aquesta figura amb l'avortament.

Un altre dels grans temes de legislatura al que ha fet al·lusió el candidat a cap de Govern és el de la inversió estrangera, una de les grans apostes de Concòrdia durant la campanya electoral. Ha reiterat el seu compromís de promulgar una nova llei per regular-la, de forma que únicament sigui viable quan aporti valor afegit, de forma que es pugui protegir els negocis locals i evitant la seva substitució.

stats