Política 02/05/2023

Escalé es presentarà al debat d'investidura i el PS votarà a favor

Competirà amb Xavier Espot en el debat d'investidura del 9 i 10 de maig

ARA Andorra
1 min
Cerni Escalé en un debat.

Andorra la VellaEspot tindrà un contrincant en el debat d'investidura que tindrà lloc el 9 i el 10 de maig. Cerni Escalé presenta la seva candidatura amb el suport del Partit Socialdemòcrata. Això suposa que el líder de Concòrdia disposa per presentar-se com a aspirant a Cap de Govern el suport de vuit consellers generals, cinc de Concòrdia i tres del PS.

La presentació de la candidatura de Concòrdia no suposarà cap risc perquè Xavier Esgot sigui elegit, ja que disposa del suport de 16 consellers, generals. Cerni Escalé tan sols podria sumar 12 consellers i això comptant que el votin el PS, el tres consellers d'Andorra Endavant i el liberal, no adscrit, Víctor Pintos.

El moviment d'Escalé es veu dins del món polític com l'enviament d'un senyal respecte a que és l'indiscutible líder de l'oposició i pensa exercir aquest paper des del primer dia. En el mateix sentit, els socialdemòcrates assumeixen aquest rol d'acompanyament i, com a mínim d'entrada, deixen el pas obert a que Escalé reclami el paper de líder de l'oposició.

Després de les eleccions del 2015, Josep Pintat va presentar com a candidat a Cap de Govern contra Toni Martí. I Pere López al 2019 contra Xavier Espot. Els dos va perdre, però van deixar clar el seu rol de cap de l'oposició.

stats