Política28/06/2019

Espanya dona suport a l'adhesió d'Andorra al Centre d'Administració per al Desenvolupament

El Principat s'incorpora com a membre de ple dret a aquest organisme internacional creat el 1972

Efe

La HavanaEl govern espanyol ha expressat aquest divendres el seu suport a la incorporació del Principat d'Andorra com a membre del Centre Llatinoamericà d'Administració per al Desenvolupament (CLAD), amb vista a la propera Cimera Iberoamericana, que tindrà lloc a Andorra el 2020.

Ho ha fet en el marc de la reunió extraordinària del consell directiu del CLAD i el seminari sobre polítiques locals i de ciutats a Iberoamèrica que se celebren a l'Havana.

Andorra, que era ja país observador des del 2018, s'incorpora com a membre de ple dret a aquest organisme internacional creat el 1972 i recomanat per l'assemblea general de Nacions Unides amb la idea d'establir una entitat regional que tingués com a eix la modernització de les administracions públiques.

Cargando
No hay anuncios

La ministra de Funció Pública i Simplificació Administrativa, Judith Pallarés, ha participat en la reunió i ha celebrat l'adhesió d'Andorra dins aquest organisme i el seu Consell directiu, per l'oportunitat que representa en l'intercanvi d'experiències i de coneixement en els models de gestió de la funció dels diferents estats membres.

La delegació espanyola, encapçalada pel secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, ha participat, a més, a la capital cubana al seminari sobre polítiques locals i ciutats a Iberoamèrica, segons ha informat l'executiu en un comunicat.

Cargando
No hay anuncios

En la seva intervenció, la delegació espanyola ha destacat els avantatges de complementar la democràcia participativa "amb els esquemes de participació ciutadana", i ha advertit dels reptes "que imposa un model d'evolució que s'ha d'obrir pas de manera gradual" en les "rígides" estructures organitzatives de les entitats locals.