Política 28/06/2019

Espanya dona suport a l'adhesió d'Andorra al Centre d'Administració per al Desenvolupament

El Principat s'incorpora com a membre de ple dret a aquest organisme internacional creat el 1972

Efe
1 min
Pallarés en la reunió extraordinària del consell directiu del CLAD. / SFGA

La HavanaEl govern espanyol ha expressat aquest divendres el seu suport a la incorporació del Principat d'Andorra com a membre del Centre Llatinoamericà d'Administració per al Desenvolupament (CLAD), amb vista a la propera Cimera Iberoamericana, que tindrà lloc a Andorra el 2020.

Ho ha fet en el marc de la reunió extraordinària del consell directiu del CLAD i el seminari sobre polítiques locals i de ciutats a Iberoamèrica que se celebren a l'Havana.

Andorra, que era ja país observador des del 2018, s'incorpora com a membre de ple dret a aquest organisme internacional creat el 1972 i recomanat per l'assemblea general de Nacions Unides amb la idea d'establir una entitat regional que tingués com a eix la modernització de les administracions públiques.

La ministra de Funció Pública i Simplificació Administrativa, Judith Pallarés, ha participat en la reunió i ha celebrat l'adhesió d'Andorra dins aquest organisme i el seu Consell directiu, per l'oportunitat que representa en l'intercanvi d'experiències i de coneixement en els models de gestió de la funció dels diferents estats membres.

La delegació espanyola, encapçalada pel secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, ha participat, a més, a la capital cubana al seminari sobre polítiques locals i ciutats a Iberoamèrica, segons ha informat l'executiu en un comunicat.

En la seva intervenció, la delegació espanyola ha destacat els avantatges de complementar la democràcia participativa "amb els esquemes de participació ciutadana", i ha advertit dels reptes "que imposa un model d'evolució que s'ha d'obrir pas de manera gradual" en les "rígides" estructures organitzatives de les entitats locals.

stats