Política 04/06/2020

Espanya obrirà les fronteres terrestres a partir del 22 de juny

El govern espanyol treballa en una prova pilot de turisme a determinades regions a la segona meitat d'aquest mes

Ara Andorra / Agències
2 min
La policia nacional espanyola, a la frontera del riu Runer. / A. S.

Andorra la Vella / MadridLa ministra espanyola de Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat aquest dijous a l'agència Reuters que s'aixecaran totes les restriccions a les seves fronteres terrestres amb França, Andorra i Portugal a partir del 22 de juny, just quan acaba l'estat d'alarma que es va aprovar aquest dimecres al Congrés dels diputats espanyol.

De tota manera, en el cas d'Andorra aquesta data es podria avançar gràcies a la negociació entre governs i permetre la lliure circulació d'andorrans i residents per la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran (que dilluns entrarà en fase 3), tot i que aquesta possibilitat topa encara amb impediments jurídics.

Les autoritats espanyoles van tancar les seves fronteres terrestres des de mitjans de març, a excepció dels treballadors transfronterers i a conductors de mercaderies quan el país es va bloquejar per frenar el contagi de coronavirus.

Maroto ha afirmat que Espanya probablement aixecarà la quarantena per a gent que entrava per terra procedent de França, Andorra i Portugal, però ha afegit que això encara ha de ser aprovat.

El tema de la reobertura de les fronteres és clau a Europa, ja que els països fortament afectats per la pandèmia de coronavirus intenten reiniciar les seves economies i permetre la llibertat de moviments en l’espai Schengen.

Espanya havia afirmat inicialment que només començaria a aixecar la restricció a les fronteres a partir de l’1 de juliol, però durant els darrers dies ha deixat entreveure que la mesura es podria avançar.

Maroto ha proporcionat més detalls d’aquest pla aquest dijous. En aquest sentit, ha explicat que el govern espanyol treballa en una prova pilot de turisme a determinades regions a la segona meitat de juny. Per exemple, l’operador turístic TUI havia de portar 6.000 turistes alemanys a visitar Mallorca.

stats