Política 03/02/2023

Govern valora eliminar el roaming a Andorra

Xavier Espot explica a Barcelona que s'acceptaria la desaparició del pagament de la itinerància dels telèfons, però mantenint el monopoli d'Andorra Telecom

ARA Andorra
1 min
Espot en la seva intervenció a Barcelona.

Andorra la VellaLa itinerància (o roaming), que es paga per trucar des d'Andorra podria tenir els dies comptats. El govern andorrà està disposat a acceptar aquesta condició que s'inclourà en l'acord d'associació amb la Unió Europea que estan negociant.

Espot va dir que es vol signar l'acord abans no acabi aquest any, però la mesura encara trigaria un temps a arribar, perquè hi haurà un període transitori per aplicar-ho. El cap de govern d'Andorra, Xavier Espot, ho va explicar dijous al Barcelona Tribuna de La Vanguardia

"Estem d'acord a fer desaparèixer el roaming, que també era una font d'ingressos molt important d'Andorra Telecom. Jo crec que tots us n'alegrareu perquè quan aneu a Andorra la factura surt cara, però és veritat que a nosaltres ens agradaria mantenir d'alguna manera aquest operador", va explicar Espot.

El cap de govern espera que la Unió Europea els permeti mantenir el monopoli que ara hi ha Andorra, amb l'operador públic de telecomunicacions.

stats