Política 12/12/2020

Espot participa en la Cimera sobre l'Ambició Climàtica on destaca l'objectiu d'aconseguir la neutralitat carboni el 2050

En el seu discurs, el cap de Govern també informa sobre la creació d'un fons verd

Ana
1 min
El cap de Govern, Xavier Espot. / SFG

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, participa telemàtica aquest dissabte a la Cimera sobre l'Ambició Climàtica 2020, un esdeveniment organitzat per les Nacions Unides, el Regne Unit i França i coorganitzat amb Xile i Itàlia en el marc del 5è aniversari de la signatura de l'Acord de París. Es tracta d'una cimera on els líders polítics dels països representants expressaran els compromisos dels seus estats sota aquest acord, i que també inclou la participació d'altres actors no estatals, com ara la societat civil, grups de negocis o els joves. En el seu discurs, que podrà seguir-se a www.climateambitionsummit2020.org aquest dissabte vora les 19.30 hores, Espot destaca que el Principat té previst "reduir les emissions de gas hivernacle d'aquí al 2030 i aconseguir la neutralitat carboni al 2050".

En aquest sentit, el cap de Govern informa que l'executiu prepara una estratègia a llarg termini que inclou la creació d'un fons verd destinat a finançar el transport públic, la rehabilitació del parc immobiliari o la utilització de les energies renovables, entre altres. En el discurs, també apel·la a tots els països a coordinar els esforços per revertir la tendència actual.

stats