Política 08/03/2018

Espot diu que despenalitzar l'avortament pot posar "en entredit el model d'estat"

Defensa, però, que es pugui “acompanyar i ajudar” les dones “des de la perspectiva de la llibertat sexual i reproductiva”

Ana
2 min
Concentració davant del Govern amb membres de l'executiu i del Consell General amb motiu del Dia inetrnacional de la dona treballadora. / SFG

Andorra la VellaEl ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, s’ha posicionat sobre el manifest que ha fet públic Acció Feminista Andorra, un col·lectiu que es va presentar aquest dimecres i que aquest dijous ha fet una concentració a la plaça Lídia Armengol. Ha destacat que les reivindicacions són assumibles excepte la que demana la despenalització de l’avortament en els tres supòsits bàsics. Així, ha destacat que és un debat que “no és tan senzill” ja que impulsar aquesta despenalització podria posar “en entredit el model d’estat".

D’aquesta manera, Espot ha manifestat que aquest debat “evidentment es pot tenir” però ha afegit que cal que “la ciutadania sàpiga els pros i els contres” abans de prendre una decisió sobre aquesta qüestió. De fet, ha remarcat que tirar endavant la despenalització podria tenir “conseqüències irreversibles” i ha recordat que si el copríncep episcopal renunciés al càrrec també ho faria el francès, ja que el cap d’estat és únic i indivisible i que això suposaria un nou model constituent. En aquest sentit, ha defensat els “avantatges” que ha suposat el coprincipat fins ara.

Altra qüestió, ha afegit, és que des dels poders públics es pugui “acompanyar i ajudar” les dones “des de la perspectiva de la llibertat sexual i reproductiva” amb els “suports necessaris” des del punt de vista “de l’acompanyament i de la resolució d’aquest problema”.

Espot ha manifestat que aquest col·lectiu d’acció era “necessari per fer visible les reivindicacions feministes”. En aquest sentit, ha destacat que donar “suport a la reivindicació feminista és donar suport a la democràcia” i que els responsables polítics han d’acompanyar aquesta lluita fins que “deixi de ser necessària” perquè s’hagi assolit la igualtat. El titular d’Afers Socials ha reivindicat la feina que s’ha fet per tirar endavant el Llibre Blanc de la Igualtat i la llei d’igualtat, que s’entrarà a tràmit en els propers mesos. També ha destacat el desplegament de la llei per a l’erradicació de la violència envers les dones, que ara es troba a la “fase final”.

stats