Política 08/04/2019

Espot diu que "tots els escenaris estan oberts"

Diu que en breu farà una ronda de contactes amb els caps de llista escollits

M. F.
2 min
Xavier Espot entre els caps de llista d'Andorra la Vella, Enric Tarrado, i d'Escaldes-Engordany, Sílvia Calvó. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaUn dia després dels resultats de les eleccions generals el cap de llista de Demòcrates, Xavier Espot, destaca que ara s’obre un termini de “reflexió” per analitzar pausadament els resultats i també per començar a establir una “ronda de contactes” amb tots els caps de llista “per garantir el suport a la governabilitat” i també a la investidura i per poder afrontar “els reptes de futur” del país. “Tots els escenaris estan oberts i no tanquem la porta a cap pacte”, ha concretat Espot.

Tal com va fer moments després que es coneguessin els resultats, el candidat electe demòcrata ha emfasitzat que són “la força més votada” i per tant la que ara té la “responsabilitat” d’explorar les aproximacions amb la resta de forces que tindran representació parlamentària. En aquest sentit, el cap de llista demòcrata no ha volgut avançar cap mena de pacte i ha fet notar que tenen “divergències i coincidències” amb totes les altres formacions que seran presents al parlament.

Quant a una primera lectura dels resultats, Espot destaca que DA ha aguantat “molt bé el tipus”, i en aquest sentit apel·la als més de 6.000 vots aconseguits a la nacional. En aquest sentit cal recordar que n’han aconseguit 6.248, la qual cosa representa el 35,13%, més vots que fa quatre anys quan en van aconseguir 5.448, tot i que el percentatge global és dos punts inferior a llavors. “Són uns resultats molt honorables”, ha destacat Espot, destacant l’impacte que ha pogut tenir en aquests resultats, més enllà del desgats per vuit anys de govern demòcrata, que la dreta i el centre dreta concorreguessin als comicis dividits i la unió de Liberals d’Andorra i Partit Socialdemòcrata, que ha fet decantar “per 50 vots” les parròquies d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella a favor de la coalició socioliberal.

stats