Política 15/03/2024

Espot opina que una negativa a l'Acord no canviaria la situació institucional

El cap de Govern va destacar que una negativa a l'acord amb la UE no afectaria la relació entre els dos estats

ARA Andorra
1 min
Xavier Espot, cap de Govern, a l'acte públic Acord UE.12-03-2024

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, i el representant del Copríncep francès, Patrick Strzoda, han expressat un clar consens sobre la situació institucional d'Andorra en relació amb el referèndum sobre l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Segons RTVA, en una reunió conjunta, Espot i Strzoda van coincidir en afirmar que l'estructura institucional del país no es posaria en dubte pel resultat del referèndum. Espot va destacar que una eventual negativa a l'acord amb la UE no afectaria la relació entre els dos estats.

"Són dues persones que en la seva doble condició tenen una visió europeista. Evidentment, jo crec que un resultat favorable a aquest acord d'associació, des de la discreció que han d'adoptar en la seva posició institucional, crec que també els comporta en les seves posicions i les seves polítiques més enllà de la seva consideració de coprínceps d'Andorra", va assegurar Espot.

Tot i que els dos Coprínceps, a través dels seus representants, han participat activament en les negociacions amb la UE i mantenen una visió europeista, Espot va subratllar que un resultat favorable a l'acord d'associació podria influir en les polítiques i posicions dels dos Coprínceps més enllà de la seva consideració institucional.

stats