Política 07/12/2019

Espot diu que no es renuncia a fer un heliport aquesta legislatura

El cap de Govern remarca que caldrà analitzar, si cal altres ubicacions per evitar "perjudicis o neguits innecessaris" als ciutadans

M. F.
2 min
El cap de Govern, Xavier Espot, aquest dissabte al matí. / M. F. (ANA)

Andorra la Vella"No cal marejar la perdiu, és una evidència que l'heliport a les Tresoles no es farà". Així de contundent s'ha mostrat el cap de Govern, Xavier Espot, sobre la infraestructura aeroportuària, incidint en el que havia dit aquest divendres a la nit en la reunió de poble de Demòcrates+Independents d'Escaldes-Engordany. En aquest sentit, i malgrat que l'executiu havia anunciat que volia parlar amb els veïns de la plataforma contra l'heliport, Espot ha afegit que la seva opinió és clara i, per tant, i malgrat es pugui mantenir aquesta trobada per fer-los arribar els estudis tècnics "i cloure el debat d'una manera ordenada", aquest espai queda ja totalment descartat. De totes maneres, ha remarcat que no renuncien a poder tirar endavant un heliport aquesta legislatura. "No renuncio a aquesta infraestructura i m'esforçaré al màxim perquè es faci un heliport", ha emfasitzat Espot.

El cap de Govern creu, però, que s'ha "de prendre nota i aprendre la lliçó" i potser no prioritzar tant que aquesta infraestructura estigui "a quinze minuts del centre urbà" i, per tant, construir-la en un lloc més allunyat. "Si cal cinc o deu minuts més no és cap drama", ha remarcat, evitant "perjudicis o neguits innecessaris" als ciutadans. Espot ha recordat que hi havia altres possibles ubicacions estudiades i que si cal "se n'analitzaran més". Així, ha conclòs que és una infraestructura que "s'ha de fer" i que el que mirarà el Govern és de "conciliar interessos" i evitar que hi hagi veïns que hi estiguin en contra. També s'ha mostrat ferm que quan es prengui una decisió, l'heliport es construirà "on s'hagi decidit", encara que per prendre aquesta decisió es tardi una mica més.

Espot ha lamentat que s'hagi barrejat aquesta infraestructura amb el període electoral, ja que la voluntat de l'executiu, ha dit, era donar tota la informació quan haguessin passat els comicis comunals i ha assenyalat que "qui ha volgut connectar (aquest tema amb la campanya) és qui va formular una pregunta parlamentària sabent que era una pregunta electoralista", en clara al·lusió al PS.

D'altra banda, i quant a la protesta que els sindicats han anunciat per a la setmana que ve, Espot s'ha mostrat prudent però ha volgut ser "clar i taxatiu" que gràcies a la coalició del Govern a partir de l'1 de gener entraran en vigor "mesures consistents en què la gent no hagi d'abandonar el seu pis", ja que ha recordat que es limita l'augment a l'IPC i també ha recordat que s'impulsen increments dels salaris. I en aquest sentit, ha destacat que "cadascú ha de ser responsables dels seus actes", ja que si hagués prosperat l'esmena a la totalitat del PS, ha remarcat, "aquestes mesures no s'haurien aplicat".

Quant al fet de si la carta groga serà necessària o no perquè els vehicles andorrans puguin circular per la zona de baixes emissions de l'àrea metropolitana de Barcelona, Espot ha manifestat que s'està valorant però que treballaran per "vetllar" perquè els vehicles andorrans tinguin "el màxim de facilitats".

stats