Política 25/09/2019

Espot i Sánchez tracten els diferents àmbits de col·laboració per la Cimera Iberoamericana

Tots dos mandataris han abordat els temes sobre seguretat i el trànsit de caps d'Estat i govern el 2020 i també l'agenda de negociació amb la Unió Europea

Agència Ana
2 min
Salutació entre Pedro Sánchez i Xavier Espot a les Nacions Unides. / GOVERN

Nova YorkEl cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha trobat aquest dimecres amb el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a la seu de les Nacions Unides, per tractar diferents aspectes de la relació bilateral. Els dos presidents refermen el compromís de col·laboració en diferents àmbits de l'organització de la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de govern que se celebra a Andorra el 2020 sota el lema de treball "Innovació per al Desenvolupament Sostenible-Objectiu 2030".

Una de les prioritats de la trobada ha estat l'àmbit de la seguretat i el trànsit de mandataris pel territori espanyol dins de l'organització de la cimera. Ambdós mandataris també han tractat l'agenda de negociació amb la Unió Europea, aspectes de les relacions bilaterals així com de les prioritats dels dos països en els diferents fòrums multilaterals.

Dins de l'agenda, el cap de Govern també s'ha reunit amb el primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel, amb qui ha tractat les prioritats que ambdós països defensen aquesta setmana en els diferents fòrums i reunions d'Alt Nivell de les Nacions Unides. Espot i Bettel també han tractat les relacions bilaterals, així com les negociacions d'Andorra per accedir al mercat interior europeu a través de l'acord d'associació.

Per altra banda, la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha dut a terme una reunió amb el seu homòleg cubà, Bruno Rodríguez. En la trobada han abordat aspectes de la Cimera Iberoamericana, en particular sobre la reunió ministerial d'Educació Superior que acull Cuba, el febrer del 2020, inclosa en el calendari del bienni. Ubach també s'ha reunit amb els ministres d'Afers Exteriors de Bolívia i República Dominicana, Diego Pary i Miguel Vargas respectivament, amb els quals ha parlat del calendari de la Secretaria Pro Tempore i ha compartit els punts de discussió de la propera ministerial d'Afers Exteriors prevista per a aquest mes de novembre. Finalment, la ministra s'ha reunit amb Urmas Reinsalu, ministre d'Afers Exteriors d'Estònia, amb qui ha tractat la col·laboració existent entre els dos països en l'impuls de l'administració electrònica.

stats