Política 23/07/2018

L'executiu justifica els terminis seguits per tramitar les lleis

Martí desvincula la data de les eleccions del fet que els textos s'aprovin o no tot i que lamenta que no s'hagi habilitat el juliol per avançar la feina

Ana
2 min
El cap de Govern, Toni Martí, acompanyat de mossèn Ramon de Canillo, durant la seva visita a AINA. / M. M. (ANA)

CanilloEl cap de Govern, Toni Martí, ha destacat aquest dilluns la importància de les lleis que es troben a tràmit parlamentari pendents de la seva aprovació manifestant el desig que finalment totes puguin veure la llum i ha defensat els terminis que s’han seguit per part de l’executiu. “M’hauria agradat entrar-les abans, però s’ha fet quan estaven preparades”, ha dit recordant que aquesta ha estat una legislatura “atípica” ja que va arrencar amb l’esclat de l’afer BPA, amb l'impacte que això va tenir en l'acció del Govern.

Martí ha defensat que encara hi ha lleis molt importants a tràmit parlamentari, com la de la reforma de la funció pública o les laborals. Ha admès que no sap si finalment totes elles podran rebre l’aprovació del Consell General i en aquest sentit ha lamentat, alhora, el fet que no s’hagi habilitat el mes de juliol per continuar la feina al voltant d’aquestes textos. Tot i així, ha remarcat que l’aprovació o no de les lleis pendents no influirà en la data per a les eleccions generals. En aquest sentit, ha recordat que si els comicis se celebren el mes de març hi haurà “més possibilitats” que s’aprovin més lleis i ha recordat que si es pogués habilitar també el mes de gener s'avançaria en aquesta feina legislativa. Precisament sobre el treball al parlament, ha lamentat el “clima enrarit” que s’hi viu.

Entrant al detall d’algunes lleis, ha destacat el fet que les laborals suposin “més drets sindicals” i en aquest sentit ha apel·lat a la regulació del dret de vaga. Precisament, qüestionat sobre el fet que des de la patronal es vulgui endurir la convocatòria de les aturades, tal com ha sortit publicat aquest dilluns al Diari d’Andorra, Martí ha defensat el redactat actual quant als requisits necessaris per convocar-les.

D'altra banda, el cap de Govern no s’ha pronunciat sobre el candidat de Demòcrates per Andorra però ha volgut remarcar que la propera legislatura hauria de servir per “assossegar les coses” i assentar les reformes fetes. També ha desitjat que hi pugui haver un “gran pacte” sobre el sistema de pensions de la CASS.

Quant als possibles pactes de DA amb altres formacions, ha concretat que s’hi està treballant i que, si hi ha “més coses que ens separen” que les que acosten les parts, no hi haurà acord.

stats