Política 04/08/2019

L’executiu es posiciona del costat de FEDA en el ràfting

Jordi Gallardo: “El Govern té l’obligació d’ assegurar el cabal del riu per generar energia”

T. Navarro
2 min
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant el ball del Contrapàs de la festa major d'Andorra la Vella. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaSi la producció d'energia per part de FEDA i el desenvolupament de l'activitat del ràfting l'executiu no trobaria cap inconvenient en donar suport. Però si no es pot assegurar l'activitat principal del cabal del riu, el Govern es posicionaria del costat de FEDA. Així ho ha assegurat el ministeri de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que aborda la postura des de "la cautela i la prudència", i posant l'èmfasi "en els criteris energètics i de sostenibilitat perquè és la nostra competència".

Gallardo afirma que des del ministeri no s'està buscant "un enfrontament entre les dues administracions". També entén la postura del comú de Sant Julià de Lòria mirant per "una activitat que a la seva manera d'entendre pot generar ingressos econòmics", però "el Govern té l'obligació de vetllar per la sostenibilitat mediambiental i d'assegurar el cabal del riu per generar energia". Prendre una decisió contrària a la de FEDA seria, en paraules del ministre, "una irresponsabilitat", que espera tancar el dossier "sense que ningú es molesti".

El president de FEDA, Albert Moles, ja va assegurar que el projecte del ràfting posava en risc la producció d'energia al llac d'Engolasters, ja que requeria més aigua de la que actualment hi ha emmagatzemada. A més, també posaria contra les cordes la competitivitat de la companyia, ja que els obligaria a obrir les turbines en hores on el preu de l'electricitat seria més baix.

La tirolina, a l'espera

Quant a l'anàlisi del projecte de la tirolina que el comú lauredià vol construir a Naturlandia, Gallardo ha explicat que encara "ha d'arribar al departament encarregat d'analitzar el transport per cable", que tot just "ha analitzat un altre projecte tipus tirolina a una altra estació però la de Sant Julià encara no". Així, el seu ministeri continua a l'espera que altres ministeris el valorin "perquè arribi a nosaltres".

stats