Política 11/12/2019

L'executiu vol l'heliport i busca alternatives

Davant la impossibilitat d'ubicar-lo a les Tresoles, volen pensar en altres indrets del Principat

T. N. / A. S.
3 min
El ministre portaveu, aquest dimecres a la sala de premsa del Govern. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaDesprés de renunciar a la zona de Tresoles per encabir el projecte d'un futur heliport a causa de la falta de consens amb la plataforma de veïns, l'executiu treballa per tenir una infraestructura que "és positiva per al país i aportaria elements per fer créixer la nostra economia". Ho ha dit el ministre portaveu, Eric Jover, que ha admès que "els assajos que hi ha hagut en diferents indrets no s'han traduït en un èxit". Ha explicat que suposen una dificultat afegida per a l'administració i a la població, a la que l'afecta una decisió que "tindran un impacte a la zona d'implementació", però també "ens aporta un pas endavant". Tenint en compte això, asseguren que treballaran "per poder garantir que en els pròxims anys tinguem un heliport a Andorra".

La infraestructura seria compatible amb el futur aeroport que es vol projectar a la zona del Grau Roig, i del qual encara no s'ha pres una decisió al respecte des de l'executiu a falta dels informes d'impacte ambiental. De la mateixa manera, Jover ha insistit en el fet que "estem molt a sobre" de l'aeroport Andorra-la Seu i de la instal·lació del GPS que, segons ha afirmat, "semblaria que la primavera del 2020 estaria en funcionament". El ministre portaveu i de Finances ha deixat palès que "hem de continuar treballant perquè les nostres inversions siguin productives i ajudin a la diversificació de l'economia".

Preludi de desacceleració

Preguntat pels resultats de la Cambra de Comerç que pronosticaven un escenari “preocupant” per a l’economia del Principat, Jover ha afirmat que les xifres exposades aquest dilluns “ajuden a diagnosticar la situació del país”, però no s’ha mostrat del tot convençut amb les conclusions extretes. “L’informe no diferencia entre els elements estructurals i conjunturals”, ha dit Jover, raó per la qual és necessari “destriar els efectes sobrevinguts i amb solucions”, com per exemple el tall de l’accés a França per l’esllavissada del mes de maig, dels que són “estructurals”, com el canvi de model en el sector del comerç.

Pel que fa a l'actual situació econòmica del Principat, Jover ha recordat que "un procés de desacceleració no vol dir un procés de recessió", i que "ens trobem en una situació d'atur tècnic que molts països voldrien tenir". En aquest sentit, ha anunciat que "les previsions que tenim són de creixement", encara que el ritme de creixement en els pròxims anys sigui lleugerament inferior.

Resposta a López

Després de les declaracions del president del Partit Socialdemòcrata, Pere López, demanant la dimissió del ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, per la diferència d'idees dins del mateix govern respecte a l'heliport a les Tresoles, el ministre portaveu ha englobat el tarannà del líder del PS "en un context de campanya electoral". Jover ha insistit en el fet que no hi ha cap contradicció entre el ministre i el cap de Govern i que tenien la construcció de la infraestructura "com a obligació en el programa electoral de les eleccions generals". En aquest sentit, ha acusat López d'"instrumentalitzar tots els llocs que té dins les polítiques nacionals per intentar afavorir el seu partit en una campanya electoral".

Mateix argument que Jover ha fet servir per defensar-se de les acusacions de 'lobby' a la Taula de l'Habitatge, també fetes per Pere López. "La taula està formada per actors com el Raonador del Ciutadà o Càritas", ha recordat el ministre portaveu. Taula que ha ajudat a tirar endavant la Llei de mesures urgents relativa als arrendaments a través del màxim d'actors possibles assocats amb les polítiques d'habitatge.

stats