Política 12/04/2019

L'executiva de Progressistes dimitirà per mantenir viu el projecte

L'assemblea general triarà al juny els nous càrrecs que encapçalaran el projecte

Joan Ramon Baiges
2 min
Aaron Comella, número 1 d'Encamp, aquest dijous. / PROGRESSISTES-SDP

Andorra la VellaProgressistes-SDP ha fet aquest dijous a la nit balanç dels resultats electorals, que evidentment ha estat negatiu perquè el partit es queda sense representació parlamentària. La formació que liderava aquest cop Josep Roig va aconseguir el 7 d'abril 1.044 vots nacionals, el que representa el 5,8% que va deixar la formació a les portes d'un escó.

En el consell nacional extraordinari, amb presència dels candidats i candidates, s'ha decidit aprovar un calendari per donar continuïtat al projecte i al programa, encara que tot passarà per una forta renovació.

Per començar, el dia 11 de maig s'ha convocat un consell nacional on tota l'executiva en bloc posarà els seus càrrecs a disposició dels militants. És a dir, que hi haurà una dimissió en bloc per facilitar l'organització d'una assemblea general durant el mes de juny que elegeixi una "executiva renovada", segons ha explicat aquest divendres el president de Progressistes, Jaume Bartumeu.

La formació no té cap intenció de desaparèixer del mapa polític andorrà, ja que la idea és aprofitar els càrrecs electes que han participat en les passades eleccions legislatives per fer una executiva renovada "que incorpori cares noves i que ratifiqui seguir endavant amb el projecte i el programa de Progressistes". Que Bartumeu estigui present en aquesta executiva dependrà dels militants durant aquesta assemblea prèvia als mesos de vacances d'estiu.

Bartumeu ha fet una lectura dels resultats electorals, que ha qualificat de dolents, i els ha atribuit a una campanya dominada per un vot de càstig a DA per un bloc "del 'no'" i uns demòcrates que s'han erigit en els garants de l'estabilitat davant d'aquest bloc de barreja socioliberal. Per al president de Progressistes la campanya que s'ha dut a terme va ser "en positiu, amb propostes i solucions concretes per als problemes de país i alhora denunciant els abusos de poder de la majoria absoluta de DA".

stats