Política 19/11/2019

Filloy vol que Stop Violències justifiqui amb proves les seves denúncies

El ministre veu l'oportunitat d'aclarir si són certes o no

Carles Alonso
2 min
Moment de la intervenció del ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, a la jornada de 'Ciutat amable'. / SFG

Andorra la VellaContinua el serial sobre la intervenció d'Stop Violències davant el Comitè per a l’eliminació de la discriminació envers la dona (Cedaw) a Ginebra on acusava Andorra de diverses activitats en referència a l'avortament. En el marc de la jornada 'Ciutat amable' que ha organitzat aquest dimarts Autea i Amida, el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha reptat l'associació perquè "certifiqui amb proves tot el que van denunciar".

El motiu pel qual el Govern ha portat a la Fiscalia Stop Violències, segons Filloy, "no ha estat per les declaracions sobre l'avortament, ja que respectem les opinions que puguin tenir les entitats de defensa de la dona, però sí que volem que s'esbrini si aquestes manifestacions podrien estar fora del marc de la llei". El ministre Filloy ha afegit que "van fer acusacions molt concretes que són les que transmetem a la Fiscalia". El titular de la cartera d'Afers Socials ha indicat molt clarament que "crec que ara és bon moment perquè Stop Violències acrediti, amb proves, tot el que va manifestar a Ginebra, ja que si la Fiscalia ho admet a tràmit, ho podrà defensar". El mateix ministre ha reconegut que "nosaltres som els primers que volem saber si aquestes situacions són certes, si no s'emparen en cap normativa, ni cap llei". En aquest mateix sentit, Filloy ha afegit que "tal com Stop Violències especifica, si són qüestions que habitualment es practiquen a Andorra d'una manera impune, ho volem saber; si és així, ja prendrem les mesures necessàries".

El responsable de la cartera d'Afers Socials argumenta que "és cert que són manifestacions reiterades, però quan arribes a un punt que fas un ressò d'àmbit internacional d'aquest tipus, creiem que cal ser conseqüent i com a mínim demostrar-ho, perquè si no ens posa a tots en una difícil situació".

stats