Política 29/10/2019

Un total de 156 persones sol·liciten el vot per correu

L'enviament del material electoral començarà a partir del 27 de novembre

Agència Ana
2 min
Un elector vota a la Batllia / G.LL.

Andorra la VellaUn total de 156 andorrans han entrat la sol·licitud per poder votar per correu a les pròximes eleccions comunals del 15D. La xifra, tal com ha informat l'executiu aquest dimarts a través d'un comunicat, s'ha situat per sobre de les anteriors comunals del 2015 (en què se'n van presentar 127) i també dels comicis generals del mes d'abril (144). Per tant, es manté la tendència de creixement positiu des que es va establir aquesta modalitat de vot.

Del total de les sol·licituds rebudes, la majoria són residents a Espanya i França, però també s'han rebut demandes de Portugal, el Regne Unit, Noruega, Bèlgica, el Canadà o dels Estats Units, entre d'altres.

El termini per sol·licitar el vot per correu va finalitzar aquest dilluns a les 12 hores, i a partir d'ara s'enviaran les resolucions als sol·licitants per confirmar si s'ha autoritzat o no el vot.

El següent pas serà l'enviament del material electoral a tots els electors als quals se'ls hagi autoritzat el vot per correu, a partir del 27 de novembre. Se'ls enviaran les instruccions del procediment de vot, el certificat d'inscripció a la llista electoral definitiva, les professions de fe de totes les candidatures de la seva parròquia, un joc de paperetes de totes les opcions possibles, un sobre petit blanc sense inscripció, un sobre imprès per la Batllia amb la indicació "Vot per dipòsit judicial" i el sobre de retorn amb l'adreça de la Batllia.

Finalment, els electors hauran d'enviar la documentació necessària i el vot abans de l'11 de desembre. Per fer l'enviament, l'elector podrà escollir que l'entitat de missatgeria el reculli a l'adreça indicada o entregar-lo en una de les oficines de l'entitat. Un cop l'entitat de missatgeria faci arribar el vot a la Batllia, aquest quedarà dipositat en les mateixes condicions que els dipositats personalment.

stats