Política 13/09/2019

La Fiscalia del cas Pujol demana més temps a l'espera de les dades d'Andorra

El ministeri públic ha demanat al jutge que prorrogui la instrucció

Ara Andorra
1 min
Pujol al Parlament català. / ARA.AD

MadridLa Fiscalia Anticorrupció vol més temps per investigar el cas Pujol. El ministeri públic ha demanat al jutge que prorrogui la instrucció del cas, que venç el proper 23 de setembre, segons l'escrit al qual ha accedit El País. Ho fa amb dos arguments. Un, que encara "estan pendents" de remetre a l'Audiència Nacional espanyola les comissions rogatòries enviades aquest estiu a Andorra i Luxemburg sobre comptes bancaris vinculats a la família. I dos, que encara està oberta la línia d'investigació que apunta al desfalc de Grand Tibidabo com a origen de la fortuna que la família Pujol va mantenir oculta a Andorra durant més de tres dècades, segons el rotatiu espanyol.

La instrucció del cas Pujol va arrencar a finals de 2012 amb la denúncia de Victòria Álvarez, exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, sobre els viatges a Andorra amb diners en efectiu del fill gran de l'expresident català. La investigació abastava al principi només els negocis presumptament irregulars del primogènit. Però després de la confessió de l'expresident, el 2014, que la seva família havia mantingut diners ocults a Hisenda a Andorra, i després de diversos avatars judicials, la causa es va acabar dirigint contra tots els membres de la família per blanqueig de capitals i frau fiscal.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata, ja va ampliar el març de 2018 la instrucció durant divuit mesos més. Aquest nou termini venç el 23 de setembre i la Fiscalia, que ha intentat donar un impuls a la recerca en les últimes setmanes, pretén ampliar-lo.

stats