Política 08/04/2019

La força socioliberal dona la sorpresa a Escaldes-Engordany

Amb un resultat ajustat d'Acord es queda amb els dos consellers

Ara Andorra
2 min
Els resultats a Escaldes.

Escaldes-EngordanyEscaldes-Engordany ha estat la gran sorpresa. La parròquia de Xavier Espot i de Toni Martí s'ha decantat per l'oferta de d'Acord, encara que a la circumscripció nacional guanya DA. Però ha estat un cop dur per als demòcrates, no pensaven quedar-se sense la segona parròquia més poblada. Escaldes no entrava en les possibilitats de derrota, des de fa anys és taronja, com també el comú, i entrava en els càlculs per ajudar a la victòria electoral de Demòcrates. Però ha estat la gran sorprès probablement pel pes d'una Rosa Gili que ha estat una consellera general del PS combativa i activa durant tota la legislatura, tot i que tenia com a contrincants una parella també amb molta popularitat, especialment la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó.

Però la sorpresa ha estat al principi, perquè de seguida la candidatura socioliberal ha anat situant-se al primer lloc i només per un moment ha semblat que s'igualaven les posicions, però de nou d'Acord ha continuat sumant paperetes fins al cent per cent de l'escrutini, convertint Gili i Josep Magallón com a consellers generals per a la legislatura vinent. D'acord ha guanyat amb el 42,56% dels vots, mentre que Demòcrates ha aconseguit el 41,40%. Una altra parròquia amb resultats molt ajustats on el triomf s'ha decidit per un grapat de vots.

Gili ha confessat que "teníem vibracions que això podia passar, però sempre quedava el dubte, ja que nosaltres no tenim els mitjans ni els recursos de Demòcrates+Independents". Ha afegit també que "estem guanyant en les parròquies amb més votants i on els vots estan més infravalorats", assegurant que per aquesta raó és "necessari canviar el sistema electoral".

Per la seva part, la gran derrotada, Calvó, ha reconegut que l'estratègia de d'Acord ha funcionat "molt bé" a la seva parròquia, tot i opinar que DA "no ha fet un mal resultat".

"El dia de la penjada de cartells ja vaig dir que Escaldes-Engordany no era territori de ningú", ha manifestat, per la seva part, el número 1 de terceravia, Josep Pubill. I així ho han constatat durant la campanya, on han notat "molt descontentament amb l'opció que manava". Ha lamentat, però, que terceravia no hagi pogut "trencar amb el bipartidisme" escaldenc.

Finalment, la candidata de Progressistes SDP, Elisabet Zoppetti, ha manifestat que no hi ha descontentament al seu partit pels resultats obtinguts. "Tot ha quedat entre DA i d'Acord però no ens podem queixar, perquè som la tercera força de la parròquia", ha celebrat, i s'ha posat a disposició del partit per seguir encapçalant el projecte dels progressistes a Escaldes.

stats