Política 14/09/2019

França destaca la bona acollida a Macron i l'acostament a Europa

Els mitjans del país veí també aborden temes com l'avortament i la fiscalitat

Ara Andorra
2 min
El copríncep francès, Emmanuel Macron, al seu pas per Encamp. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaLa gran presència de periodistes francesos durant la visita d'aquest divendres a Andorra del copríncep francès, Emmanuel Macron, ha provocat que aquest dissabte els diaris del país veí hagin lloat la gran acollida que va rebre el cap d'Estat al llarg de la seva visita per les set parròquies, especialment a Ordino. Així, destaquen la seva actitud després de parlar amb totes aquelles persones amb les quals s'anava trobant al llarg del recorregut i l'especial cura que va tenir amb els infants que, fonamentalment, es trobaven sempre en primera línia esperant la seva arribada.

D'altra banda, també fan referència a les paraules de Macron sobre l'acostament del Principat a Europa gràcies al futur acord d'associació. "Per a Andorra, l'elecció d'Europa és l'elecció del futur", es llegeix en un destacat del diari francès L'independant. Durant el seu discurs a la plaça del Poble d'Andorra la Vella, el copríncep va assegurar que formar part de la Unió Europea "és una oportunitat" que ajudarà al país en la transformació que està duent a terme del seu model econòmic. Així, pel que fa a la fiscalitat, els mitjans indiquen que alguns ciutadans francesos van expressar-li "el bon sistema de pensions del qual gaudeix Andorra", a diferència de la situació dels jubilats a França actualment.

El tema de l'avortament també traspassa fronteres i així ho recull La Depeche, que reprodueix les paraules del copríncep oferint la possibilitat a les dones d'interrompre el seu embaràs en territori francès. Cal recordar, a més, que aquest dijous el diputat de Val-de-Marne, Albane Gaillot, va demanar al cap d'Estat que es pronunciés sobre aquest tema durant la seva imminent visita a Andorra. "Andorra és un dels últims estats europeus en prohibir l'avortament completament" va escriure Gaillot a twitter, recordant-li el seu compromís amb el dret de les dones.

stats