Política 02/04/2019

Galabert demana clípols directes d'Ordino a Canillo i a Sant Julià de Lòria

El candidat de d'Acord a la parròquia ordinenca aposta per un sistema tarifari integrat

B. N.
2 min
Els candidats de d'Acord a Ordino, Marc Galabert i Joan Miquel Armengol. / B. N.

OrdinoEl candidat de d'Acord a Ordino, Marc Galabert, ha proposat aquest dimarts l'existència de línies de clípol transversals, un sistema tarifari integrat i que es pugui anar, per exemple, des de la parròquia ordinenca fins a Sant Julià de Lòria sense haver de fer transbordament. Per a Galabert, "el transport públic és la millor opció per desplaçar-se per Andorra però a les parròquies altes l'accés a les parròquies baixes és una assignatura pendent".

El candidat ha valorat els esforços que s'estan fent des del Govern i des del comú ordinenc, tot i que considera que "aquest any són electoralistes però els veiem bé, malgrat que hi ha un marge de millora". Galabert proposa que un de cada tres busos que surtin d'Ordino siguin directes cap a Sant Julià de Lòria i que per anar de la parròquia ordinenca fins a Canillo no s'hagi de passar per Andorra la Vella. L'altre candidat de d'Acord a Ordino, Joan Miquel Armengol, ha assenyalat que cal un servei públic eficient al país. Segons Armengol, "el servei públic ha d'estar organitzat en bé de l'interès general i no per uns quants". Finalment, el candidat ha fet esment a la potenciació del cotxe compartit.

Per altra banda, d’Acord per Ordino també aposta per “revaloritzar el patrimoni que representa Casa Rossell per Ordino i pel país”, i ha demanat que se li doni un ús.

Medi ambient i universitat

La coalició de d'Acord a Canillo proposa un estudi que ajudi a catalogar els béns naturals, per determinar quins poden ser de reconeixement internacional i en base a aquest treball fer un pla actiu de desenvolupament econòmic. Amb l’estudi a la mà dissenyaran un pla econòmic que permeti combinar el turisme amb la preservació del medi natural.

A Sant Julià de Lòria, el candidat de d’Acord, Gerard Alís, ha proposat la creació una residència o un centre de recerca que completi l’actual oferta de la Universitat d’Andorra. Alís ha destacat el fet que a la parròquia laurediana hi hagi també el Centre de Formació Professional d'Aixovall.

stats