Política 02/04/2019

Gallardo afirma que Espot "no és un exemple de credibilitat"

Liberals recorda que al seu programa queda clar que no pujaran la pressió fiscal i que l'acord amb el PS no inclou aquest aspecte

Clara Garnica
2 min
El número 1 i 2 de la llista de L'A durant la reunió mantinguda amb l'EFA. / C. G.

Andorra la VellaEl candidat a cap de Govern per Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, ha demanat al seu homòleg de Demòcrates, Xavier Espot, que "es llegeixi el nostre programa electoral", on queda "clar" que no apujarem la pressió fiscal. Gallardo ha volgut respondre a les acusacions d'Espot durant el míting d'aquest dilluns al vespre. El compromís de no tocar la càrrega fiscal es mantindrà si arriben al Govern, cosa que no ha fet DA aquesta darrera legislatura ja que, ha recordat el liberal, durant la campanya electoral del 2011 van prometre que no posarien IRPF i així ha estat, a banda de la pujada progressiva de la pressió fiscal que s'ha viscut als darrers anys, ha lamentat. Per tot plegat, i tenint en compte, a més, que Espot "diu que se sent orgullós de ser l'hereu de Toni Martí", el demòcrata "no és un exemple de credibilitat", ha criticat.

Així ho ha exposat Gallardo en acabar la trobada mantinguda aquest dimarts amb membres de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA), en què ha reiterat el seu compromís de no tocar impostos i, fins i tot, reduir-los amb "deduccions per alleugerir certes càrregues fiscals", les quals limiten la inversió al país, ha considerat.

Amb tot, L'A es presenta a les eleccions juntament amb el Partit Socialdemòcrata a les circumscripcions territorials, un partit que sí que aposta per apujar certs impostos nacionals. "És un posicionament lícit", ha considerat Gallardo, però a la vegada ha recordat que aquest acord amb el PS està fonamentat en tres punts (avortament, doble nacionalitat i acord d'associació) i cap d'aquests està relacionat amb el posicionament sobre els impostos. "Nosaltres som liberals", ha afegit.

D'altra banda, el candidat de L'A també s'ha compromès davant l'EFA a ser més transparent del que ha estat DA amb l'acord d'associació que s'està negociant amb la Unió Europea. Ha lamentat que en el debat de la CEA sortís a la llum que se signarà un document sobre l'acord d'associació "del qual ningú en tenia informació".

Al seu parer, els empresaris han de formar part de la negociació i les decisions s'han de prendre de la mà. El teixit empresarial del país s'ha de posar "al capdavant" i no "en segona o tercera línia com ha fet DA".

Gallardo també ha parlat amb els empresaris familiars sobre el projecte de fer d'Andorra el primer país reserva de la biosfera, que seria compatible amb la instal·lació d'un aeroport al país, ja que hi ha altres zones amb aquest distintiu de la Unesco que en tenen, ha refermat.

stats