Política 14/12/2017

Gallardo serà el president del grup parlamentari liberal i Pallarés la presidenta suplent

Pintat ha destacat, en resposta a Gallardo, que el que no ha fet és "treballar per posar una autopista per a DA, altres sembla que sí"

M. F.
2 min
Els tres consellers liberals, Jordi Gallardo, Judith Pallarés i Ferran Costa arribant al Consell General. / M. F.

Andorra la VellaLa situació del grup mixt continua sense concretar-se després del trencament del grup parlamentari liberal, ja que els diferents actors implicats en la decisió sobre com quedarà definit, el finançament o d'altres aspectes que cal concretar, encara no s'ha dut a terme. Mentrestant, però, els tres consellers que s'han quedat al grup parlamentari liberal han decidit que serà Jordi Gallardo el president del grup i Judith Pallarés la presidenta suplent, tal com ha concretat Ferran Costa.

Costa ha afegit que, un cop trencat el grup, "els fets són els fets però cal continuar la feina", ja que ha recordat que n'hi ha molta, de fet l'ha qualificat "d'ingent", i ha concretat que precisament per això ja es van reunir aquest dimecres per definir la presidència i la presidència suplent i ja han fet arribar la documentació a la Sindicatura per "reconfigurar" el grup.

Costa considera que quedarà igual la secretaria de la Sindicatura que ocupa Joan Carles Camp (que ara ha abandonat el grup parlamentari liberal), com també haurien de continuar igual els consellers generals que van a les delegacions internacionals.

El president del grup parlamentari mixt, Pere López, ha confirmat que encara no s'han reunit per tractar com quedarà el grup i ha remarcat que espera que es pugui "trobar la bona solució", com ha passat en les ocasions anteriors.

D'altra banda, el fins ara president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, ha remarcat que els cinc consellers que abandonen el grup s'han reunit per mirar la documentació i ara esperen poder-se reunir amb López i Víctor Naudi per fer una reunió el més aviat possible. Ha destacat que no sap si la resolució serà ràpida o no, ja que "pot ser ràpida o pot encallar-se". Finalment, ha recordat que hi ha diferents aspectes a tractar, entre els quals el finançament, ja que ha recordat que es tracta del grup mixt "més gran de la història".

Quant a les acusacions de Gallardo de manca de lideratge, Pintat ha destacat que això és "aigua passada", si bé ha conclòs que el que no han fet els que han abandonat el grup és "treballar per posar una autopista per a DA, altres sembla que sí".

stats