Política 02/04/2020

La gestió de la crisi sanitària fa pujar la popularitat del copríncep francès

L’acceptació a Macron millora en tots els sondejos que s’estan fent aquests dies a l’estat veí

ARA Andorra
1 min
El copríncep francès, Emmanuel Macron, saluda als ciudadans durant la seva visita a Ordino. / T. N.

Andorra la VellaLa gestió de l’emergència de la Covid-19 que està duent a terme el govern francès ha fet créixer la popularitat del president de la república, Emmanuel Macron. Els últims sondejos realitzats al país veí revelen que gairebé la meitat de la població veu positiva la gestió que el copríncep està fent de la crisi.

Una enquesta de Sud Ràdio i Paris Match assenyala que el 46% dels entrevistats veuen favorable la gestió de Macron, 13 punts per sobre que fa un mes, tot just quan començava a planificar-se la reacció a l’alerta sanitària. Val a dir que segons aquesta mateixa enquesta el primer ministre, Édouard Philippe, també millora en 7 punts la seva popularitat, fins al 43%.

El copríncep francès també treu bona nota en altres estudis fets els darrers dies, amb increments percentuals que oscil·len entre els 7 i els 14 punts positius. Abans de la crisi, Macron estava amb índexs de popularitat molt baixos arran de l’escàndol al voltant del seu guardaespatlles Alexandre Benalla, de la crisi de les ‘armilles grogues’ i de les protestes contra la reforma de les pensions.

stats