Política 31/03/2019

Espanya amplia el termini per sol·licitar el vot pregat

Els espanyols residents a Andorra podran requerir la seva papereta fins demà dilluns

Ara Andorra
1 min
Una persona vota a l'ambaixada d'Espanya a Andorra per les eleccions al Parlament de Catalunya. / M. M.

MadridEl president de la Junta Electoral Central, el magistrat Segon Menéndez, ha ampliat fins dilluns que ve, dia 1 d'abril, el termini de què disposen els inscrits en el Cens Electoral de Residents Absents (CERA) per demanar el vot des de l'estranger a les eleccions generals del 28 d'abril. En principi, el termini acabava aquest divendres, 30 de març.

Es tracta d'una petició tant de la Direcció General d'Espanyols a l'Exterior com del PP, que ha comptat amb l'informe favorable de l'Oficina del Cens Electoral (OCE) i que es justifica en els problemes tècnics que s'han produït a la web l'Institut Nacional d'Estadística (INE) per poder executar l'anomenat 'vot pregat' per via telemàtica.

Atès el caràcter urgent de l'assumpte, i al no haver programada cap reunió de la Junta Electoral Central, és el mateix president de la JEC qui ha decidit ampliar el vot pregat fins dilluns, això sí "amb caràcter excepcional".

L'ampliació extra s'ha comunicat a les juntes electorals, als representants dels partits i a l'administració de la Comunitat Valenciana, ja que el proper 28 abril, també hi ha comicis autonòmics en aquesta comunitat.

stats