Política 15/05/2019

El Govern nega augments salarials a les ministres amb excedència

Ubach, Descarrega i Calvó retornaran a les seves places amb la mateixa qualificació que tenien en el moment de demanar la reserva de plaça

Agència Ana
1 min
La ministra d'Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, durant la celebració del dia de la Constitució. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl Govern en funcions ha desmentitat aquest dimecres en un comunicat les informacions aparegudes referents a les sospites dels sindicats sobre la reclassificació laboral i el corresponent augment de salari a les ministres en funcions d’Afers Exteriors Maria Ubach, de Funció Pública Eva Descarrega, i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat Sílvia Calvó, actualment amb excedència de les seves places a l’administració.

D’aquesta manera, Ubach, Descarrega i Calvó retornaran a les seves places amb la mateixa qualificació que tenien en el moment de demanar l’excedència amb reserva de plaça. Durant el període que ha ocupat el càrrec de ministres han estat inhibides de qualsevol procés de requalificació.

Segons explica l'executiu, el procés de requalificació de llocs de treball a l’administració general s’ha dut a terme de manera continuada i periòdica per part del departament de Funció Pública des de l’any 2000, quan es van fer les primeres descripcions de llocs de treball, amb la voluntat de reconèixer l’evolució de diferents llocs dels treballadors públics.

Aquestes requalificacions han estat coordinades pel departament de Funció Pública, amb els departaments concernits i les persones interessades, amb l’informe corresponent que ha estat aprovat posteriorment pel Govern.

stats