Política 22/10/2015

El Govern calcula uns beneficis de 2,5 milions per l'emissió d'euros andorrans

Fins ara s'han recaptat 1,4 milions però queden 'sets' i la moneda commemorativa per comercialitzar

Ana
1 min
El ministre de Finances, Jordi Cinca, conversa amb el cap de Govern, Toni Martí

Andorra la VellaL'emissio d'euros andorrans ha costat 855.683 euros al Govern d'Andorra, una despesa que capitalitza sobretot la gestió de l'encunyament de les monedes. Tenint en compte que fins la data d'avui s'han generat uns ingressos de prop de 2,3 milions d'euros gràcies a la venda d'aquestes monedes, el benefici global és d'1,4 MEUR. Els guanys d'1,4 MEUR que ha generat l'emissió d'euros andorrans no són, però, definitius. "És una xifra que s'ha d'anar incrementant", ha exposat el ministre de Finances, Jordi Cinca, arran d'una pregunta del conseller del grup liberal, Ferran Costa, en la sessió del Consell d'aquest dijous al matí. Encara queden 'sets' de col·lecció per comercialitzar, així com la moneda commemorativa. Tenint en compte que es calculen uns beneficis en aquest sentit de vora un milió d'euros, "situaríem el guany del conjunt de l'emissió del 2014 al tomb dels 2,5 milions d'euros", ha puntualitzat Cinca.

En relació a la despesa de 855.683 euros, el conseller liberal Ferran Costa, ha preguntat per què hi ha tanta diferència amb la partida que s'hi destinava al pressupost d'aquest any, i que és de 143.000 euros. Cinca li ha respost que la relació de la despesa constava a diferents apartats del pressupost i que de cara al que s'està elaborant el 2016 es realitzarà de manera més unificada perquè sigui tot més clarificador.

En aquest sentit, Costa ha celebrat els beneficis totals i ha demanat que no es repeteixi aquesta situació de manca de concreció al pressupost pel 2016. Ha afegit que s'ha d'esmenar el que ell ha definit com a "mancança".

stats